El procés de creació d'un nou full de ruta comarcal per al Berguedà arriba a la recta final. L'Estratègia Berguedana 2020, tal com s'anomena aquest projecte, afronta els darrers passos.

En les últimes setmanes, tocava als ciutadans donar la seva opinió. Segons han informat des de l'Agència de Desenvolupament del Berguedà, 68 persones han format part del procés participatiu que tenia per objectiu recollir les aportacions de la ciutadania sobre el desenvolupament econòmic del Berguedà. Aquest qüestionari ha plantejat la reflexió sobre quins eren els reptes econòmics del Berguedà durant els propers anys, l'anàlisi dels sectors econònics, l'especialització i els projectes prioritaris.

Ara, després de recollir i analitzar aquestes aportacions, s'ha pogut ampliar i redefinir les propostes sorgides de les taules de treball realitzades amb entitats i institucions públiques i privades de la comarca. Les diverses aportacions serviran per fer el debat definitiu, que es durà a terme el proper abril en la darrera sessió per establir un model propi de desenvolupament territorial i de creixement econòmic de la comarca.