L´Agència de Desenvolupament del Berguedà obre el concurs per a la contractació de serveis de guiatge de visitants als monuments de la comarca del Berguedà. L´objectiu és trobar una empresa encarregada de la gestió del servei de guia turístic i patrimonial per les Església de Sant Quirze de Pedret (Cercs - Berga), Sant Vicenç de Rus (Castellar de N´Hug), Sant Vicenç d´Obiols (Avià), Monestir i Església de Sant Llorenç prop Bagà (Guardiola de Berguedà), Església de Sant Sadurní de Rotgers (Borredà) i la Torre de l´Amo de Viladomiu Nou (Gironella).

Fins ara, el servei es duia a terme des de la Diputació de Barcelona a través d´una empresa privada. El territori reclamava la gestió turística d´aquest elements patrimonials per realitzar-ne una gestió més integradora i flexible des del Berguedà. Un traspàs de competències que es va fer efectiu el passat gener.

Segons les bases, el proveïdor del servei de guiatge ha de ser flexible i facilitar una gestió integrada de l´atractiu patrimonial . Entre d´altres aspectes, les empreses candidates hauran d´oferir un mínim de 2.600 hores d´obertura, servei de guiatge en català i castellà, la gestió i neteja dels elements patrimonials. El contracte està previst que entri en vigor el proper 1 de maig fins al 31 de desembre de 2017, per un valor màxim de 120.476,03 euros. Les ofertes es recolliran fins el 8 d´abril. Posteriorment, d'acord amb allò que preveu la llei, es coneixerà l'oferta guanyadora.