Més de dos-cents feligresos reviuen el camí de la creu pel barri vell de Berga

El Via Crucis es manté com a única celebració litúrgica al carrer de Setmana Santa a la ciutat

26.03.2016 | 07:41
L´encapçalament del Via Crucis d´ahir en el seu pas pel carrer de la Pietat de Berga, amb la imatge de Jesucrist al centre

El cel era clar i la temperatura agradable. Pocs minuts després de les vuit del matí, ahir s'iniciava a l'interior de la parròquia de Santa Eulàlia de Berga la pregària de laudes prèvia a l'inici del Via Crucis pels carrers del barri vell.
Més de dos-cents feligresos van formar part de la comitiva que va recórrer el nucli antic de la capital berguedana en la qual es manté com l'única celebració litúrgica al carrer de Setmana Santa a la ciutat. Escoltant atentament les lectures del rector Marc Majà i del capellà Josep Maria Vila, que narraven les catorze estacions del camí de Jesús després de ser condemnat a mort, els feligresos seguien les pregàries i entonaven els càntics que corresponen al Via Crucis. Al centre, entre les dues fileres de persones, tres portadors van passejar la imatge de Jesucrist. Enguany, a la comitiva s'hi van afegir joves de les jornades de convivència del Bisbat de Solsona. Els presents van seguir el recorregut habitual, sortint de la parròquia fins a la plaça de Santa Magdalena i retornant a l'església pel carrer Buxadé.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema