L'Agència de Desenvolupament del Berguedà obre el concurs per a la contractació de serveis de guiatge de visitants als monuments de la comarca del Berguedà. L'objectiu és trobar una empresa encarregada de la gestió del servei de guia turístic i patrimonial per a les esglésies de Sant Quirze de Pedret (Cercs-Berga), Sant Vicenç de Rus (Castellar de n'Hug), Sant Vicenç d'Obiols (Avià), monestir i església de Sant Llorenç prop Bagà (Guardiola de Berguedà), església de Sant Sadurní de Rotgers (Borredà) i la Torre de l'Amo de Viladomiu Nou (Gironella).

Fins ara, el servei es duia a terme des de la Diputació de Barcelona a través d'una empresa privada. El territori reclamava la gestió turística d'aquests elements patrimonials per fer-ne una gestió més integradora i flexible des del Berguedà. Un traspàs de competències que es va fer efectiu el gener passat.

Segons les bases, el proveïdor del servei de guiatge ha de ser flexible i facilitar una gestió integrada de l'atractiu patrimonial. Entre altres aspectes, les empreses candidates hauran d'oferir un mínim de 2.600 hores d'obertura, servei de guiatge en català i castellà i la gestió i neteja dels elements patrimonials. El contracte és previst que entri en vigor el dia 1 de maig fins al 31 de desembre del 2017 per un valor màxim de 120.476,03 euros. Les ofertes es recolliran fins al 8 d'abril. Després, d'acord amb allò que preveu la llei, es coneixerà l'oferta guanyadora.