L'Ajuntament de Cercs ha instal·lat, fa uns dies, dos fanals que funcionen amb plaques solars al camí que uneix els nuclis de la Rodonella i Sant Jordi.

Tal com han informat des del consistori, aquesta primera actuació es tracta d'una prova pilot per comprovar el funcionament d'aquest sistema i "verificar l'efectivitat d'aquest tipus d'enllumenat". Segons han explicat, s'hi han instal·lat dos fanals, i cadascun és independent de l'altre, "de manera que es pretén comprovar la durada i la intensitat de la llum que es produirà tant en les condicions més òptimes, amb més temps d'exposició al sol; com en les condicions més desfavorables, en moments sense llum solar".

Tot i que asseguren que és una primera prova, han anunciat que un cop fets els estudis corresponents i comprovar-ne el funcionament i la rendibilitat que suposa aquest tips d'energia, els responsables i tècnics municipals del consistori valoraran la viabilitat per instal·lar la quantitat suficient de fanals per convertir aquest camí en un tram més segur per als vianants, que especialment a l'estiu en fan ús.

Cal recordar que el camí que uneix els dos nuclis del municipi de Cercs tenen poca il·luminació i, en alguns trams, és pràcticament inexistent. Aquest vial és molt transitat, sobretot de dia, per a persones que surten a caminar i busquen un recorregut planer. La prova també servirà per tenir una referència per a possibles futures actuacions en el camp d'energies netes i renovables.