Completar una cadena humana que encercli els prop d'1,5 quilòmetres del camí que envolta el santuari de Queralt. Aquest és l'objectiu dels organitzadors de l'activitat Abracem Queralt que s'ha programat per al proper diumenge 3 d'abril dins dels actes del Centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt que se celebra enguany.

Per fer-ho, es necessitaran prop de 1.500 persones que participin en aquesta llarga cadena. Els responsables de l'activitat fan una crida a la participació i animen tothom a pujar-hi per fer-ho possible. Així ho explica Queralt Cortina, una de les impulsores de la iniciativa, que, tot i que recorda que és una activitat que inicialment s'ha concebut per implicar els infants i els adolescents amb l'aniversari de Queralt2016, està oberta a tothom. En els propers dies, tots els centres educatius de la ciutat i també les entitats infantils, juvenils i d'educació en el lleure s'acabaran de coordinar per decidir com es repartiran els diversos trams en els quals s'ha dividit el recorregut.

Cortina ha recordat que a partir de les 9 del matí s'iniciarà la comitiva que pujarà a peu cap al santuari des de la plaça de Sant Pere i des del Parc del Lledó. A 2/4 de 10 es calcula ser a la Font Negra, i l'activitat s'iniciarà a les 11. Es donarà per finalitzada quan hagi passat la càmera que enregistri la cadena humana. Es preveu que es pugui fer una gravació amb drons, i la jornada acabarà amb una fotografia de grup.

Amb l´objectiu d´ajudar a pagar les despeses i col·laborar amb els actes de la Coronació s´han posat a la venda uns mocadors vermells commemoratius dissenyats pel berguedà Sergi Montaner. Uns mocadors que «estan pensats per a poder-se utilitzar en altres actes com la Patum infantil extraordinària que hi haurà durant els actes del centenari de la Coronació». El preu del mocador és de 5 euros i es poden comprar a les mateixes escoles, durant aquest diumenge a Queralt, a la parada que tindrà Queralt2016 a la Fira de Maig i en els punts habituals de la ciutat.

Tots els que participin a la iniciativa, també rebran gratuïtament el conte ´La Troballa de la Mare de Déu´ realitzat per l´artista berguedana Cris Siles i editat per Queralt2016.