La societat d'empresaris berguedans Inberga Tur ha decidit recórrer la sentència que dictamina que ha de retornar els béns de la concessió municipal que té des del 2002: l'hotel Berga Park i les instal·lacions municipals de Queralt, segons ha pogut saber Regió7. Fonts de la defensa d'Inberga Tur asseguren que hi ha possibilitats que el Tribunal Superior de Justícia accepti a tràmit aquest recurs, ja que "des d'un punt de vista jurídic és una sentència anòmala" i que presenta "imprecisions".

Tal com ja va avançar aquest diari, la sentència, dictada el 25 de febrer i feta pública a principi de març, no era ferma i s'estava a l'espera de si Inberga Tur hi presentava o no al·legacions. Finalment, la societat ha decidit fer-ho. Ara, el procediment torna a quedar aturat fins que el Tribunal Superior no decideixi si l'accepta o no a tràmit. En cas afirmatiu, suposarà allargar encara més el litigi entre Inberga Tur i l'Ajuntament de Berga, que es remunta al 2009. La sentència determina que els béns de la concessió municipal s'havien de retornar en tres mesos, un fet que ara queda en interrogant fins que avanci el procés judicial.

En el moment en què es va fer pública la sentència, l'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, es va mostrar satisfeta per la notícia, però també va demanar prudència a l'espera del possible recurs de la societat. També els grups de CiU i ERC, a l'oposició, van demanar a Inberga Tur que facilités el desenllaç del procediment i retornés els béns de la concessió i no l'allar-gués més. Això no ha estat així, i la societat ha decidit recórrer perquè no està d'acord en alguns punts de la sentència. Les mateixes fonts de la defensa han explicat, per exemple, que no es justifica la distribució d'incompliments que atribueix en el 70% a la societat i el 30% al consistori. Les mateixes fonts han exposat que la resolució també conté "errors perquè s'equivoca en les obligacions o bé d'una part o bé de l'altra".

Cal recordar que la resolució -que no és ferma- estableix que hi ha hagut un incompliment del concessionari xifrat en el 70% i centrat a no oferir els estudis d'escola hostaleria i turisme previstos, la falta de conservació dels béns de Queralt i de l'ascensor. Per altra banda, a l'Ajuntament la sentència li atribueix el 30% d'incompliments en les seves obligacions, entre d'altres, per no haver adequat els espais per fer les activitats formatives previstes a l'hotel.

Inberga Tur i el consistori mantenen un llarg litigi per l'extinció d'aquestes concessions. El consistori perquè al·lega incompliment del contracte, i la concessionària s'hi oposa perquè considera que qui no ha complert és l'Ajuntament de Berga. La qüestió va estar en via de solució dialogada fins abans de les eleccions municipals del 2015.