Amb l´objectiu de dinamitzar el nucli antic tan social com comercialment i potenciar el comerç de proximitat en la mesura que es pugui i en funció del producte, l'Ajuntament de Berga ha impulsat un nou mercat setmanal a la ciutat. A partir del proper dimecres 6 d´abril la plaça de Sant Pere acollirà el Mercat de primavera.

Tots els dimecres d´ara fins el juny - amb excepció del dimecres de Patum- des de les 9 del matí fins a 2/4 de 3 del migdia el Mercat de primavera comptarà amb una vuitena de parades que s´aniran combinant de manera que setmanalment hi haurà una parada de fruita i verdura, una de verdura ecològica, carn, embotits i ous, una altra de productes làctics i una de pa i coques; quinzenalment hi haurà una parada també de teixit artesà, de fruits secs i garrapinyades, de gra, xai i farina; i mensualment hi haurà una parada de formatge i derivats, de pèsol i blat de moro i d´oli de sabons.

El regidor de Promoció econòmica de l´Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, manifesta la seva voluntat de posar en valor la importància dels productes de proximitat: «Cal que tinguem clar que no es tracta d´una fira de degustacions sinó d´un mercat per omplir el cistell, que servirà per complementar el mercat dels dissabtes i que respon a l´objectiu de reivindicar els productes fets a casa: normalment es tendeix a pensar que tot allò fet a l´estranger és millor i el cas dels aliments és un exemple ben clar que això no és així sinó que quan més pròxim és el producte de més qualitat és», assegura.

La circulació al trànsit restarà tallada cada dimecres de mercat de les 8 del matí a les 3 del migdia tot i que de manera excepcional es permetrà l´accés de vehicles al carrer Buxadé.