Cercs i la UPC buscaran diners per crear un parc d'energia a la tèrmica

01.04.2016 | 00:00
La central tèrmica de Cercs

La Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), a través de l'Exploratori dels Recursos de la Natura, i l'Ajuntament de Cercs han signat un acord de col·laboració per cercar ajuts, en convocatòries de recerca nacionals i internacionals, pel desenvolupament d'un parc de l'energia a Cercs, a la zona de l'antiga central tèrmica. La voluntat és que aquest espai, a tocar de la C-16, esdevingui un nucli de projecció i estudi en l'àmbit de la producció d'energies renovables i dels nous recursos energètics. Un projecte que té en ment el consistori de Cercs des del tancament d'aquesta central tèrmica fa quatre anys.
Segons fonts de la UPC, a la vegada, la intenció és mostrar a través del parc la riquesa dels recursos naturals i energètics de la comarca del Berguedà i la seva història, així com l'arquitectura municipal al voltant d'aquest àmbit. Així mateix, la UPC realitzarà l'assessorament tècnic, acadèmic i ambiental del projecte. El municipi de Cercs, amb la central tèrmica, ha estat un enclavament energètic destacat a Catalunya, pel que fa a la producció d'energia, atès que el lignit que s'obtenia de les mines ubicades al territori s'utilitzava com a recurs energètic.
L'Exploratori és un centre de formació no reglada impulsat per la UPC, la Universitat de Barcelona i l'Ajuntament de Berga, i amb el suport del Ministeri d'Educació en el marc del Campus d´Excel·lència Internacional Barcelona Knowledge Campus (BCK), per fomentar les vocacions científiques i tecnològiques, millorar l'aprenentatge dels estudiants de secundària i d'educació superior i contribuir al desenvolupament d'un territori ric en recursos naturals com és el Berguedà.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema