L'Ajuntament de Puig-reig rehabilitarà la plaça Nova, al centre de la vila. Es tracta d'una de les actuacions prioritàries del nou equip de govern en matèria d'obres previstes per a aquest mandat. Així ho ha assegurat a Regió7 l'alcalde, Josep Maria Altarriba, que espera que l'aprovació inicial del projecte es faci efectiva al ple municipal que s'ha de celebrar aquest vespre.

L'objectiu d'aquesta actuació és fer una rentada de cara a la plaça Nova, un dels espais més cèntrics de la vila i dels més utilitzats pels veïns, i que acull moltes de les activitats al municipi. Altarriba ha matisat, però, "que es tracta d'un rentat de cara sense que s'hagin de produir grans modificacions estructurals". En aquest sentit, ha afegit que "el més important és fer-hi una actuació d'arranjament i d'endreça, perquè hi ha diverses parts de la plaça que estan malmeses i que presenten problemes". D'aquesta manera, doncs, preveu que s'hi actuï "reparant el paviment, reforçant els espais on el terra ha cedit i deixar-la a punt perquè pugui mantenir-se en un bon estat durant uns quants anys".

Conjuntament amb aquesta actuació, "sempre que el finançament arribi per a tot", està previst arranjar la coberta de l'antiga biblioteca. Aquest edifici, també a la plaça Nova, acollia fins al desembre del 2014 la biblioteca municipal, que es va traslladar a un edifici de nova construcció. Històricament, aquest equipament ha tingut problemes d'humitats, tal com ha recordat l'alcalde. L'objectiu és poder-hi fer una actuació per solucionar-los, a banda també de posar al dia aquesta part de la plaça que queda en un altre nivell d'alçada, però que també forma part del mateix conjunt.

Una tercera fase del projecte serà la restauració i arranjament de les escales de l'entorn de l'ajuntament, "perquè també presenten una imatge degradada".Segons ha detallat l'alcalde, l'objectiu és que el projecte es financi a través d'una ajuda de la Diputació de Barcelona. "Per a nosaltres, un poble petit amb 4.100 habitants i amb nou nuclis de població, és molt important trobar subvencions que ens permetin desenvolupar els projectes que van més enllà del dia a dia, però que són importants, ja que l'estructura municipal ja ens suposa una despesa molt elevada".

Altarriba espera que el projecte es dugui a terme en els propers mesos.