L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, declararà aquest matí a Berga responent a la citació judicial que ha rebut en qualitat d'investigada per delicte electoral per haver fet cas omís dels requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'ajuntament de Berga en les eleccions autonòmiques del 27 de setembre i en les generals del 20 de desembre del 2015.

És previst que Montse Venturós es presenti aquest matí al Jutjat d'Instrucció número 1 de Berga, una acció que durà a terme "sent conseqüent amb els seus actes i d'acord amb la política netament independentista manifestada a través de les urnes per la ciutadania de Berga", tal com ha assegurat a través d'un comunicat. "La CUP, i per tant aquest equip de govern, és garantia de desobediència i en cap cas esquivarem el desafiament de l'estat", ha afirmat. En aquest sentit, el consistori recorda que la decisió de fer cas omís dels requeriments de la Junta Electoral Central de retirar l'estelada del balcó de l'ajuntament de Berga responia també a la voluntat popular, ja que es tracta d'un acord aprovat per ple en data de 6 de setembre del 2012.

Concentració avui als jutjats

Entitats, grups polítics i diferents organitzacions han convocat per a avui a les 11 del matí una concentració de suport a l'alcaldessa de Berga davant dels jutjats. A Venturós l'acompanyaran desenes de regidors i alcaldes de la CUP d'ajuntaments que han estat requerits per l'Audiència Nacional per haver aprovat la moció en suport a la declaració del 9-N, així com també hi seran presents els diputats de la CUP-CC Benet Salellas, Albert Botran i Joan Garriga. També hi seran Jordi Sànchez i Jordi Cuixart, presidents de l'Assemblea Nacional Catalana i d'Òmnium Cultural, així com representants de Súmate. Han confirmat la seva presència, també, membres d'alguns grups polítics municipals de la corporació, entre altres organitzacions polítiques i activistes d'arreu del país.