Si la pluja ho permet, Berga tindrà des d'avui, dimecres, un nou mercat setmanal. Amb l'objectiu de dinamitzar el nucli antic, en l'àmbit social i també comercialment, la plaça de Sant Pere acollirà el que s'ha batejat com el Mercat de Primavera, una nova activitat comercial en la qual es podrà fer la cistella de la compra.

D'aquesta manera ho ha anunciat l'Ajuntament de Berga, impulsor de la iniciativa. Amb la voluntat de donar un nou impuls al barri vell de la capital berguedana -una de les apostes del mandat de la CUP des de la seva entrada al govern-, cada dimecres des d'avui fins al juny - amb excepció del dimecres de Patum-, des de les 9 del matí fins a 2/4 de 3 del migdia, diverses parades s'instal·laran al centre de la ciutat per oferir productes de proximitat als compradors.

Segons han informat des del consistori, el mercat tindrà una vuitena de parades que s'aniran combinant de manera que setmanalment hi haurà una parada de fruita i verdura, una de verdura ecològica, una de carn, embotits i ous, una altra de productes làctics i una de pa i coques. A més a més, quinzenalment hi haurà una parada també de teixit artesà, una de fruits secs i garapinyades, de gra, xai i farina. També, però amb una periodicitat mensual, hi haurà una parada de formatge i derivats, de pèsols i blat de moro i d'olis de sabó.

El regidor de Promoció Econòmica de l'Ajuntament de Berga, Francesc Ribera, manifesta la seva voluntat de reivindicar la importància dels productes de proximitat: "cal que tinguem clar que no es tracta d'una fira de degustacions sinó d'un mercat per omplir el cistell, que servirà per complementar el mercat dels dissabtes del Vall i que respon a l'objectiu de reivindicar els productes fets a casa: normalment es tendeix a pensar que tot allò fet a l'estranger és millor i el cas dels aliments és un exemple ben clar que això no és així, sinó que com més pròxim és el producte de més qualitat és", ha assegurat.

Amb motiu d'aquest nou Mercat de Primavera, la circulació al trànsit estarà tallada cada dimecres de mercat de les 8 del matí a les 3 del migdia. No obstant això, des del consistori ja han anunciat que, tot i que serà de manera excepcional, es permetrà l'accés de vehicles al carrer Buxadé per no generar problemes als veïns.