Unes 1.100 persones, segons els organitzadors, han pujat a Queralt per participar a la cadena humana que ha envoltat el santuari aquest diumenge. Es tracta d'un dels actes organitzats per la comissió Queralt 2016 que festeja el centenari de la Coronació de la Mare de Déu de Queralt. Totes les escoles de la comarca i les entitats que treballen amb infants havien estat convidades a formar part de la cadena, que es plantejava com el dia dels infants i adolescents en el marc dels actes del centenari.

Segons Queralt Cortina, de la comissió del centenari, "hem comptat la gent en funció dels gomets de diferents colors que els anàvem posant en arribar, per identificar a quin tram de la cadena els tocava". El recorregut estava dividit en un total de 21 trams de quatre colors diferents que completaven els gairebé 1,5 quilòmetres del camí que envolta la cova de la troballa del santuari. Segons Cortina, "segurament hem estat més gent perquè a darrera hora han anat arribant més persones a les quals ja no s'han donat gomets". L'organització havia previst uns 1.500 participants, aproximadament.

Un cop situats en els trams corresponents del camí, els participants es donaven les mans o feien servir els mocadors commemoratius per completar la cadena. Quan tothom va estar col·locat es van anar passant una pilota pintada amb una oreneta, que és el símbol triat per al centenari. Darrere de la pilota va anar passant el fotògraf oficial que va immortalitzar, per trams, la cadena completa i, finalment, tots els participants es van reunir a la plaça del santuari per fer la foto de grup dels més del miler de participants i a la qual es va afegir la imatge de la Mare de Déu.

Tot i que s'havia fet una crida adreçada especialment als infants berguedans i a les seves famílies, el perfil dels participants a la cadena va ser ben variat. La majoria de persones que en van formar part van pujar al santuari a peu de bon matí, des dels tres punts que l'organització havia estipulat, a la plaça de Sant Pere, al parc de Lledó i a la font Negra, però també n'hi va haver molts que hi van anar amb els seus vehicles. Cortina va destacar que "estem molt agraïts a les escoles i als grups que hi han participat portant els seus nens i les famílies, i també a Càritas, que han pujat i han portat a la cadena persones d'altres cultures, cosa que en ha agradat molt".

La logística sobre el terreny de l'"Abracem Queralt" es va dur a terme amb voluntaris de les escoles i altres entitats: entre 60 i 70 persones. A la plaça del santuari els voluntaris van instal·lar una parada on es podia adquirir el mocador vermell amb l'estampat d'orenetes que han imprès per commemorar l'aniversari. Cortina assenyalava que "ens hem inspirat en el sistema de la Via Catalana per trobar una manera senzilla de finançar les despeses dels actes programats, però ens va semblar que un mocador és més pràctic perquè no té problemes de talles i l'hem fet 100% cotó per fer-lo servir per Patum".