L'Exploratori de Recursos de la Natura organitza la sisena edició de la Fira del Coneixement, que tindrà lloc a Berga els propers 13 i 14 d'abril al Pavelló de Suècia.

Segons han confirmat des de l'organització, 800 estudiants de 4t d'ESO i 1r de batxillerat de centres educatius de tot Catalunya ja han confirmat la presència al certamen científic que acull la capital berguedana amb l'objectiu de potenciar l'interès dels joves estudiants per la investigació.

La particularitat de la Fira del Coneixement de Berga és que els participants poden conèixer de prop projectes i línies d´investigació de joves doctorands de la Universitat de Barcelona i de la Universitat Politècnica de Catalunya. Així ho ha explicat Dolors Grau, codirectora de l´Exploratori de Recursos de la Natura, que assegura que és una oportunitat per als joves estudiants que reben les explicacions dels joves investigadors. Enguany hi haurà la presència de vuit estands diferents amb diversos projectes científics i tècnics sobre arquitectura, biologia i energia, entre d´altres. A més, en aquesta edició hi participarà la Mancomunitat de Municipis Berguedans per a la Biomassa.

La conferència inaugural (13 d´abril a les 12 h) anirà a càrrec de la doctora Ana Rivera, investigadora de la Fundació Miquel Agustí, amb el tema Les mongetes, un món per descobrir, dins de l´Any Internacional dels Llegums. Els estudiants també podran visitar l´exposició World Water Resource i fer una visita guiada a l´espai protegit de Queralt.