L'Ajuntament de Berga ha rebut una sentència desfavorable que l'obliga a fer front al pagament d'uns interessos per la demora en l'impagament d'unes factures de diverses obres realitzades entre el 2005 i el 2011.

Concretament, aquesta sentència, que és ferma, demana al consistori que pagui 359.137,48 euros en concepte d'uns interessos de retard en el pagament de factures referents a obres municipals. Tal com ha explicat a Regió7 el regidor Francesc Ribera, es tracta d'actuacions que van realitzar-se entre el 2005 i el 2011, tot i que majoritàriament aquests retards en el pagament corresponen a actuacions que es van fer entre el 2007 i el 2011, ha detallat. "Es tracta d'obres subvencionades al 50% dins del Pla de Barris o d'altres línies d'ajudes", ha concretat.

El govern de la CUP es veu obligat a fer front al pagament. Aquests diners es retiraran del fons de contingència de 450.000 euros previstos en els pressupostos d'enguany. Per fer-ho efectiu calia aprovar la modificació del crèdit, un tràmit que era previst que s'aprovés al ple celebrat anit. Aquest fons de contingència, per a possibles emergències en procediments judicials pendents on el consistori hi està implicat, quedarà reduït, després de fer front a aquest pagament, a 90.800 euros, segons ha detallat l'alcaldessa, Montse Venturós. Un fons que, per a Francesc Ribera, caldrà tornar a proveir "perquè no estava previst que baixés tant ja al mes d'abril". Ribera adverteix que el pagament se suma al deute de 18,2 milions d'euros que arrossega el consistori.