Més de 700 monitors reivindicaran a Berga el paper educatiu de l'esplai

11.04.2016 | 07:47
Anna Alsina, Irene Torrecilla i Anna Sánchez ahir a Berga

Més de 700 monitors d'Esplais Catalans-Esplac participaran a la trobada Monifesta't que tindrà lloc a Berga els propers 16 i 17 d'abril. La federació ha organitzat un cap de setmana de treball per destacar la importància de l'acció educativa dels monitors d'esplais.

Sota el lema Juntes construïm el present, som #MonisImparables! Esplac reivindica "el valor dels monitors com a educadors i la seva incidència social a través de l'educació d'infants i joves". Així ho han explicat Irene Torrecilla, presidenta d'Esplac, que ha detallat que totes les activitats preparades per a aquest cap de setmana han estat dissenyades pels mateixos monitors. Torrecilla ha remarcat que aquesta trobada té l'objectiu de "reivindicar el vessant educatiu dels esplais, que a vegades passa desapercebut per les administracions i en la societat en general".
La regidora de Joventut de l'Ajuntament de Berga, Anna Alsina, creu que és una activitat positiva per a la ciutat. D'una banda, "perquè és important fer visible la feina que fan els joves des del teixit associatiu". En aquest sentit, creu que "la proposta pot servir d'exemple i per engrescar joves de Berga i comarca que no estan implicades en les entitats d'educació en el lleure que tenim al territori". Per altra banda, ha afegit, "aquesta trobada també implica un impacte econòmic a les empreses i els comerços de casa nostra".

El programa de la trobada inclou espais formatius, jocs i dinàmiques i un acte reivindicatiu per destacar el paper dels monitors a través d'una representació "molt visual" per defensar aquesta tasca educativa, ha explicat Anna Sánchez, de l'Equip General del Sector Bages-Berguedà. Aquesta activitat tindrà lloc el dia 17 d'abril a les 12 del migdia a la plaça de Sant Pere.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema