Les entitats socials treuen pit a Berga en una fira que les uneix per treballar

Més d'una vintena d'associacions participen al certamen, plenament consolidat en set anys

11.04.2016 | 07:47
Les entitats socials treuen pit a Berga en una fira que les uneix per treballar

Una mostra que va començar discretament fa set anys com una aposta per donar a conèixer la tasca de les entitats socials del Berguedà i que s'ha acabat consolidant dins dels actes del mes de la solidaritat. La fira d'entitats socials i de cooperació va aplegar, ahir al matí, més d'una vintena d'associacions que treballen per la millora de la societat. A més, un nombrós públic s'hi va acostar per conèixer la seva activitat.

La part inferior del passeig de la Indústria de Berga va convertir-se en el punt de trobada d'associacions de l'àmbit social i del voluntariat, que van aprofitar per treure múscul i donar a conèixer la seva tasca. Des del Consell Comarcal i l'Ajuntament de Berga, organitzadors del certamen, es valorava positivament l'afluència de gent. També n'estaven satisfetes les entitats, que en mostres com aquesta tenen l'oportunitat de visualitzar la feina que en moltes ocasions passa desapercebuda.

A més, tal com asseguraven alguns dels membres dels col·lectius ahir presents, és una oportunitat per estrènyer vincles entre les entitats i buscar nous projectes per treballar plegades. Així ho assegurava Queralt Escobet, coordinadora de Creu Roja Berguedà, que va recordar que la fira només ha fet que créixer des del primer any. "És molt important per a nosaltres perquè ens dona visibilitat, però també perquè ens permet relacionar-nos entre nosaltres, és un espai per compartir". De fet, ahir, per primer cop, algunes de les entitats van organitzar un dinar un cop acabada la mostra impulsat pe Banc del Temps del Berguedà.

Qui també valorava positivament la cita és Alba Llobet, coordinadora del Voluntariat per la Llengua al Berguedà. "A nosaltres ens va molt bé, perquè a banda de trobar cada any alguns voluntaris per participar al programa de parelles lingüístiques, també podem parlar amb col·lectius que poden estar-hi interessats" com per exemple la comunitat islàmica de Gironella.

Precisament, el president d'aquest col·lectiu, Mohamed Lamkadmi Zahaf, explicava que per a ells és "molt important compartir espais amb la resta d'entitats del territori, perquè nosaltres som del territori i hem de fer-ho visible, no ens podem quedar tancats". En aquest sentit, Lamkadmi assegurava que "és una manera de donar a conèixer la nostra cultura i d'obrir les portes de la nostra comunitat a tothom".
Durant al matí es van realitzar diverses activitats i tallers organitzats per les mateixes entitats participants a la fira.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema