L'alcalde de Navàs, Jaume Casals, no ha rebut, de moment, cap citació judicial per haver mantingut l'estelada al balcó de l'ajuntament durant les tres jornades electorals celebrades el 2015. Casals ha assegurat que a hores d'ara no ha estat cridat a declarar, com sí que ho ha estat l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, per un presumpte delicte electoral per mantenir la bandera estelada al balcó de l'edifici consistorial durant les eleccions del 27 de setembre i el 20 de desembre.

L'Ajuntament de Navàs, municipi governat per la CUP i ERC -el maig del 2015-, va ser el darrer dels municipis del Bages de retirar l'estelada després que la Junta Electoral havia requerit que es tra-gués amb l'amenaça d'enviar-hi els Mossos durant el període d'eleccions municipals del mes de maig passat. De fet, com ja va explicar Regió7 en el seu moment, finalment l'estelada la van retirar tres agents de paisà després que els responsables municipals decidissin fer cas omís de l'advertiment.

Ahir, Casals va acompanyar l'alcaldessa de Berga, Montserrat Venturós, en l'acte de desobediència que va fer-se als jutjats de la capital berguedana.