Els partits a l'oposició de l'Ajuntament de Berga han carregat contra el govern de la CUP per fer un ús partidista de la institució. Alguns dels dirigents dels grups municipals, principalment ERC i ICV, han mostrat el seu desacord amb l'equip de govern de la CUP a qui han demanat que retiri la pancarta penjada al balcó de l'ajuntament de la campanya "Sense por" que l'esquerra independentista ha impulsat les darreres setmanes en defensa dels càrrecs electes perseguits per la declaració 9-N i per la desobediència davant de la justícia espanyola per aquests casos.

Segons fonts municipals, aquesta pancarta va penjar-se dissabte al balcó de l'edifici consistorial, entesa, des de la CUP, com una acció més d'una campanya que consideren oberta i transversal, per donar resposta a l'onada repressiva cap a l'independentisme.

Des dels grups de l'oposició això no s'ha entès així i van reclamar a l'equip de govern que es retirés, ja que es considerava que es feia un ús partidista de la institució berguedana. Segons fonts municipals, l'equip de govern va decidir de moment retirar la pancarta per no generar més polèmica, i diumenge va ser despenjada.

Debat a les xarxes

No obstant això, el tema ha generat un extens debat a les xarxes socials entre diversos ciutadans, militants i regidors d'alguns grups municipals sobre si es tractava o no d'una acció partidista i valorant si l'equip de govern hauria d'haver aprovat penjar o no la pancarta d'acord amb la resta de partits que formen el consistori.