Puig-reig viurà el proper diumenge la primera edició del Vieer Fest. Un certamen que combina patrimoni industrial, cervesa artesana i gastronomia. L´Ajuntament de Puig-reig i la botiga Gotim organitzen al bosquet de la colònia Pons la primera edició d´aquesta festa que esperen consolidar en els propers anys. Així ho han explicat Jesús Subirats i Alba Santamaria, regidors de Cultura i Festes de l´Ajuntament de Puig-reig, respectivament.

Durant el proper diumenge 17 d´abril l´espai de Cal Pons acollirà aquesta jornada que pretén posar en valor el patrimoni industrial de Puig-reig i a la vegada apropar els productes de proximitat als visitants. En aquest cas, els organitzadors han apostat per donar a conèixer cerveses artesanes de cinc productors: Cervesa X´P Brewers, Cervesa Mandril Beer, Cervesa artesana Guillem de Berguedà, Cervesera del Berguedà Quer i Cerveses Grenyut, que es podran maridar amb l´oferta gastronòmica del Celler de Ca la Quica, el Forn de Pa Cal Julió i la Cansaladeria Cal Feliu, tots de la vila de Puig-reig.

Més enllà dels tastos de beguda i de menjar -que es podran degustar comprant tiquets al mateix espai- s´han organitzat activitats complementàries per ampliar l´oferta lúdica. Al llarg del dia hi haurà sessions de música i activitats infantils, i cal destacar la xerrada sobre l´entorn de Cal Pons a càrrec de la historiadora Rosa Serra, i la xerrada de com fer cervesa artesana.

Marc Martín, de la botiga Gotim de Gironella, ha destacat la varietat de les cerveseres que participaran en aquest certamen, on també se servirà vi.