L'alcaldessa de Berga, Montse Venturós, s'ha compromès a actuar per solucionar les molèsties de soroll que pateixen els veïns del carrer Maixerí, la ronda Moreta i una part del carrer Barcelona els caps de setmana a la nit a causa dels usuaris dels bars musicals de la zona que ocupen la via pública quan surten dels establiments.

Tal com ha explicat Regió7, el col·lectiu veïnal es va reunir aquest dimarts amb el govern de la CUP per presentar les seves queixes i, a la vegada, poder trobar una solució que els permeti descansar els divendres i dissabtes a la nit. Els veïns lamenten que és un tema que fa anys que s'arrossega i han criticat la "inoperància" de l'antic equip de govern de CiU i també la inacció de la Policia Local quan els truquen per demanar la seva actuació.

Aquest col·lectiu de famílies s´ha mostrat molest perquè asseguren que la situació ja fa anys que s´allarga. "La majoria treballem entre setmana i els caps de setmana, quan podríem descansar, no podem fer-ho perquè a partir de la una de la matinada patim el soroll dels que ocupen el carrer".

L'alcaldessa, Montse Venturós, ha explicat que la reunió va ser molt positiva i va servir per conèixer la problemàtica i parlar sobre les possibles solucions per eliminar les molèsties dels veïns. "És un problema que pateixen els ciutadans, i per tant, treballarem per posar-hi remei", ha assegurat.

Segons ha avançat Venturós, properament es reunirà amb la Policia Local per tractar el tema i demanar-los una actuació eficaç que garanteixi el descans dels berguedans afectats.

Els veïns, però, ja han deixat clar que la seva voluntat no és perjudicar els establiments, que asseguren que compleixen la normativa i amb els quals faran un front comú, sinó que l'Ajuntament de la ciutat actuï en una problemàtica que afecta els veïns.