El Consell Comarcal del Berguedà ha actualitzat la Guia d'entitats i serveis per a persones amb diversitat funcionarl. Des d’aquest mes d’abril ja es pot consultar, en format digital, l’actualització d'aquesta guia que es va presentar el maig del 2014. Es tracta d'un un instrument de consulta de les entitats i serveis per a persones amb diversitat funcional i malalties cròniques existents al Berguedà. Al mateix també ha de servir per donar a conèixer la tasca social que desenvolupen les persones que formen part d’aquestes entitats i serveis.

La guia sorgeix del treball que a principis del 2013 van iniciar el Consell Comarcal del Berguedà, a través de l’Oficina d’Inclusió Social i les entitats i serveis de la comarca amb la creació de la Taula de coordinació de Diversitat Funcional, inclosa dins l’estructura del Berguedà en Xarxa.

L’actualització es concreta en l’eliminació de dues entitats: Fundació Trueta, que ha deixat de tenir presència al nostre territori i l’Associació de Fibromiàlgia i Fatiga Crònica que ha desaparegut. També s'hi han incorporat tres noves entitats; Activament, entitat de persones amb trastorn mental; Incorpora la Caixa que treballa per a la inserció laboral de col·lectiu en risc d’exclusió i discapacitat; i el Cicle Formatiu de Grau Mitjà d’Atenció a la Dependència que es fa a l’Institut Guillem de Berguedà. En aquesta actualització també algunes entitats han modificat la seva informació concreta, com ara projectes, adreça,....

Qui vulgui consultar-la ho podrà fer-ho través de la web del Consell Comarcal del Berguedà www.bergueda.cat o a la pàgina Inclusió Social del Berguedà http://inclusio.bergueda.cat/.

També es pot descarregar en PDF aquí.