El Museu de les Mines de Sant Corneli a Cercs ha acollit aquest cap de setmana el rodatge d'un curtmetratge i videoclip en què ret homenatge a la mineria del carbó. Aquest treball porta per títol «Camí del Turons». Properament, el museu berguedà acollirà el rodatge de noves escenes.

En una nota feta pública avui, fonts del Museu de Cercs han explicat que «el músic castellterçolenc Jim Tersol i el seu grup de folk Jim Tersol & The Dreamers han mostrat la seva satisfacció i agraïment als veïns de la zona que es van abocar a la gravació i a tot el seu equip tècnic i actors que han treballat molt dur durant tot el cap de setmana». HI han afegit que «tot això no hagués estat possible sense el Museu de les Mines de Cercs, que ha cedit els seus espais durant tot el cap de setmana i a l´empenta que se ha fet des de el programa Santi Sanctorum de Ràdio Navàs»

Fonts del museu han explicat que, la convocatòria de petició d´extres per al rodatge fou exitosa «i es va poder rodar sense problemes l´escena mes complexa del curt, en la que es simula un ball de diumenge a una colònia minera».

El grup i els tècnics van ser gratament sorpresos per la actitud participativa i acollida de la comarca» i han afegit que «molts dels figurants pertanyen a famílies mineres i per tant ells mateixos feien un homenatge a la seva historia familiar».

Els actors principals estan protagonitzats per Xavi Prat Canal (Patria, 2016)(Doctrina, 2015) i Itsaso Frasquier.

«Camí Dels Turons» transcorre l'any 1932 . Un home immigrant vingut del sud de Espanya comença a treballar en una colònia minera del Berguedà. El treball posa l'accent en el patiment de les famílies que treballeven a una oclónia mineria, els pocs recursos que tenien i que havien de fer feines «molt dures» com la mineria «per poder tirar les seves famílies endavant». «L'època convulsa que es vivia a dins d´Espanya en aquells temps fan que la situació es compliqui per al nouvingut». La cançó composada pel Jim Tersol i tocada pel seu grup Jim Tersol & The Dreamers es podrà escoltar i veure durant el metratge.

Durant els propers dos mesos es acabaran de gravar la resta d´escenes, i es començaran les següents fases per poder produir el curt.