Berga ha estat una de les ciutats escollides com a seu del Festival Internacional de Cinema d'Autor de Barcelona. Durant el darrer any, el Teatre Patronat, a partir de l'entitat 9,5 Grup Internacional Cinematogràfic, ha recuperat les projeccions de cinema a la ciutat de Berga. Amb la voluntat de continuar promovent i acostant noves propostes al públic, l´entitat ha estat seleccionada com una de les seus d'aquest reconegut festival i el Teatre Patronat projectarà tres pel·lícules durant aquest mes d'abril. També són seus del certamen Girona, El Prat de Llobregat, Santa Margarida de Montbui, Terrassa, Vic i Vilafranca del Penedès.

La primera de les pel·lícules que es podrà veure al Teatre Patronat de Berga serà el debut en la direcció de l'actor Louis Garrel amb ´Les deux amis´, aquest divendres 22 d´abril a les 10 de la nit. Seguidament, el divendres 29 d´abril també a les 10 de la nit es podrà veure ´Taklub´, de Brillante Mendoza. Entre les pel·lícules que passaran per les Seus D'A 2016 cal destacar també la preestrena de la pel·lícula guanyadora del Premi del Públic del D'A 2015, ´Les amigues de l'Àgata´, dirigida per quatre joves directores: Laia Alabart, Alba Cros, Laura Rius i Marta Verheyen. El film, que es podrà veure al Teatre Patronat de Berga el dissabte 30 d´abril a les 10 de la nit, té el seu origen en el treball final de carrera del grau de Comunicació Audiovisual de la UPF però que ha transcendit aquest àmbit i que s'estrenarà comercialment a finals de la primavera. L´entrada per a la projecció dels diferents films serà de 3€ i gratuïta per als socis i sòcies de l´entitat.

La regidora de Cultura de l'Ajuntament de Berga, Mònica Garcia, s'ha mostrat satisfeta que Berga sigui una de les seus d'aquest certamen. «Per a nosaltres tot el que sigui activitat cultural és benvingut», ha dit. Garcia ha ressaltat que el fet que la capital berguedana hagi estat escollida per al festival no és casualitat, «sinó fruit de la feina que ha fet el Grup Internacional Cinematogràfic en els darrers mesos». Ramon Gassó, president d'aquesta entitat que treballa per recuperar la programació estable de cinema al Berguedà ha assegurat que «es tracta d'un pas més per aconseguir-ho. Creiem que anem per bon camí i és positiu que la nostra programació s'ampliï amb tres pel·lícules que formen part d'aquest festival». Per altra banda, Josep Maria Salat, membre de l'entitat cinematogràfica, ha ressaltat que els films que es veuran a Berga són treballs que són poc habituals en els circuïts comercials, una característica compartida amb gran part de la programació que ofereix el Teatre Patronat.