L´orquestra simfònica del Conservatori dels Pirineus s´estrena amb dos concerts

La Seu d'Urgell i Berga acullen els primers actes oficials del nou centre d'estudis musicals a tres bandes

21.04.2016 | 07:24
Assaig de l´orquestra
Assaig de l´orquestra

Més d’una cinquantena d’alumnes estrenen aquest cap de setmana l’orquestra simfònica del Conservatori de Música dels Pirineus. El flamant centre d’estudis musicals compartit entre Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà -que aquest maig realitzarà les primeres proves d’accés- presenta en públic el primer projecte, ara ja de manera oficial, sota la marca Conservatori de Música dels Pirineus.

Es tracta de la setena edició del projecte simfònic que per primera vegada portarà a dalt de l’escenari alumnes de les escoles municipals de música de Berga, Puigcerdà i la Seu d’Urgell i també, per primer cop, dels joves que s’estrenen al nou conservatori. El concert batejat amb el títol de Les Indes Galantes & Co es podrà escoltar, també per primer cop, en dues sessions i en dues ciutats diferents. El proper dissabte, a la Seu d’Urgell (20.30h a la sala Sant Domènec) i diumenge, a Berga (18h al Teatre Municipal). D’aquesta manera, es comença a posar en pràctica el que serà habitual en el funcionament del nou conservatori: una presència repartida a les tres ciutats que conformen el centre.

De fet, durant els darrers mesos, els alumnes han estat preparant els concerts d'aquest cap de setmana en les hores d’orquestra que realitzen setmanalment a cada escola de música, i de manera conjunta (és a dir, amb els alumnes de Berga, la Seu d’Urgell i Puigcerdà) en diverses sessions intensives de cap de setmana que s’han realitzat a Berga i a La Molina. Així ho ha explicat el cap d’estudis de l’Escola Municipal de Música de Berga, i coordinador del projecte simfònic, Josep Comellas, que ha detallat que aquest serà un model habitual als projectes de les formacions del conservatori. «No podem demanar que cada setmana hi hagi assajos conjunts entre els alumnes de les tres seus per tot el que suposa a nivell de desplaçaments i infraestructures, però sí que ja hem comprovat que funciona molt bé aquest model de posada en comú en jornades intensives que permet fer un bon treball», ha explicat. A més, als alumnes del conservatori se n’afegiran també de les tres escoles de música.


Oleguer Aymamí repeteix com a director convidat

El violoncel·lista i director sabadellenc Oleguer Aymamí repeteix enguany com a cara visible del concert simfònic i que per primer cop, es presentarà sota la marca de Conservatori de Música dels Pirineus.

Aymamí, amb una llarga trajectòria en la interpretació com a violoncel·lista i també en l’àmbit de la música antiga amb la viola de gamba (havent-se format a l’Escolania de Montserrat i a l’Escola Superior de Música de Catalunya i a la Haute École de Musique de Ginebra, entre d’altres) fa uns anys que també ha entrat en el món de la direcció orquestral i vocal.

Després d’agafar el relleu, l’any passat, a Lluís Caballeria, qui havia encapçalat gairebé cada any el projectce simfònic, repeteix com a director amb un repertori que té com a fil conductor la suite de Les Indes Galantes de Rameau. «Aquesta obra del barroc francès del segle XVIII i els diferents indrets als que evoca (Europa, Pèrsia, Amèrica...) ens han permès intercal·lar-hi altres obres, en aquest cas peces més aviat de la música de la segona part del segle XIX i del segle XX, d’estils diferents com és el cas del nordamericà Aaron Copland», ha avançat. El principal objectiu, diu, és el de «fer gaudir als joves tocant i a l’hora, que puguin aprendre alguna cosa nova».

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

El Berguedà, fart dels boletaires incívics

Veïns i alcaldes reclamen mesures per tal de combatre les males accions d'algunes de les persones...

L´Hospital Comarcal Sant Bernabé, entre els millors d´Espanya segons els premis Top 20

El centre hospitalari del Berguedà ha estat premiat en les categories de gestió global i àrea de...

El Berguedà presenta la primera associació de protecció civil comarcal de Catalunya

El Berguedà presenta la primera associació de protecció civil comarcal de Catalunya

El Govern diu que és un model a exportar en comarques poc poblades

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La Catalunya central fomenta l´economia verda a les empreses

La consellera Meritxell Serret clou la Green Week a Berga

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

L´alcaldessa de Berga denuncia a Twitter els insults d´un anònim

Venturós ha assenyalat a Regió7 que no té previst denunciar el cas a la policia

Enllaços recomanats: Premis cinema