L'Ajuntament de Gironella és l'únic del Berguedà que revalida el Segell Infoparticipa

El distintiu acredita la qualitat de la comunicació i la transparència

28.04.2016 | 07:32
Entrega del distintiu

L'Ajuntament de Gironella és l'únic del Berguedà que revaida el Segall Infoparticipa, el distintiu que acredita la qualitat de la comunicació i la transparència.

L´Ajuntament de Gironella amb un 82´69%, dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és un dels 61 consistoris del 948 que té Catalunya en rebre aquesta distinció per la bona qualitat de la comunicació i transparència del web municipal.

David Font, alcalde de Gironella, explica que la bona tasca feta en matèria de transparència i en qualitat de la comunicació pública ha servit per revalidar el distintiu que es va obtenir el passat 30 d´octubre de 2014 amb la creació del nou web i remarca que és l´únic de la comarca que ho ha aconseguit. Aquesta fita és fruit del treball de mesos de l´equip de govern i de treballadors públics que han apostat per continuar oferint al ciutadà informació propera, transparent i periòdica. Un altre dels motius pels quals ha estat possible revalidar aquest guardó ha estat la posada en marxa del portal de transparència municipal, d´acord amb la llei 19/2014, que malgrat la seva complexitat i alt volum d´informació que ha de contenir, setmana rere setmana és més i millor la documentació consultable a l´abast de tothom.

En la tercera entrega d´aquests guardons, iniciada el 2013, s´ha creat un Consell amb més representació cívica que institucional i on s´ha augmentat el nombre d´indicador que es valoren per obtenir el certificat passant de 41 a 52 punts puntuables

L´entrega del Segell Infoparticipa 2015 ha tingut lloc a la Sala Moragues del Born Centre Cultural aquest dimecres, 20 d´abril, i hi ha assistit l´alcalde de Gironella, David Font, i el regidor de Transparència, Entitats i Participació, Roger Ballús, qui s´ha mostrat molt satisfet pel reconeixement de la bona feina i assegura que es continuarà vetllant per fomentar la transparència i la participació ciutadana per tal d´acostar més l´Ajuntament a la ciutadania.

L´acte ha estat presidit per Victòria camps, presidenta del Consell Certificador; Ferran Sancho, rector de la UAB; Daniel de Alfonso, director de l´Oficina Antifrau de Catalunya; i Raül Romeva, conseller d´Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat de Catalunya.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema