El Berguedà recull un any més els millors treballs de recerca dels alumnes de segon de Batxillerat dels instituts de la comarca en un llibre. Per catorzè any consecutiu, el Centre de Recursos Pedagògics del Berguedà, el Grup de Coordinadors Pedagògics i l´Àmbit de Recerques del Berguedà treuen a la llum la publicació amb l´objectiu de fer ressò de la feina feta pels joves berguedans.

Aquesta publicació s'ha presentat aquest dijous al Pavelló de Suècia de Berga davant dels alumnes, professors i familiars. El protagonista convidat d'enguany ha estat el gastrònom berguedà Toni Massanès, director de la Fundació Alícia.

El llibre d´enguany recull 35 treballs dels 197 que han portat a terme els alumnes de batxillerat dels instituts Guillem de Berguedà i l´escola Xarxa, de Berga; l´IES Alt Berguedà, de Bagà; l´institut Pere Fontdevila, de Gironella; i l´institut de Puig-reig. Com cada any, s'ha fet una selecció entre els centres de les que es consideren les millors investigacions, i els alumnes en fan un petit resum de contingut i de les conclusions, que és el que es recull al llibre. Per altra banda, la publicació també inclou en una llista tots els títols i els autors de les recerques que s´han dut a terme aquest curs 2015-2016. Els treballs seleccionats es podran consultar a l´Arxiu Comarcal del Berguedà.