L'Ajuntament de Gironella revalida el distintiu de qualitat de transparència

Gironella és l'únic consistori del Berguedà que ha tornat a obtenir el Segell Infoparticipa

24.04.2016 | 00:00
L´alcalde de Gironella, David Font, recollint l´acreditació

L'Ajuntament de Gironella és l'únic del Berguedà que ha revalidat el Segell Infoparticipa, el distintiu que acredita la qualitat de la comunicació i la transparència. El consistori gironellenc, amb el 82,69% dels 52 indicadors establerts pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural (LPCCP) de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), és un dels 61 consistoris dels 948 que té Catalunya que ha rebut aquesta distinció per la bona qualitat de la comunicació i transparència del web municipal.
David Font, alcalde de Gironella, ha explicat que la bona tasca feta en matèria de transparència i en qualitat de la comunicació pública ha servit per revalidar el distintiu que es va obtenir el dia 30 d'octubre del 2014 amb la creació del nou web i remarca que és l'únic de la comarca que ho ha aconseguit. Assegura que "aquesta fita és fruit del treball de mesos de l'equip de govern i de treballadors públics que han apostat per continuar oferint al ciutadà informació propera, transparent i periòdica".
Un altre dels motius pels quals ha estat possible revalidar aquest guardó, diu, "ha estat la posada en marxa del portal de transparència municipal, d'acord amb la llei 19/2014, que, malgrat la seva complexitat i alt volum d'informació que ha de contenir, setmana rere setmana és més i millor la documentació consultable a l'abast de tothom".
En la tercera entrega d'aquests guardons, iniciada el 2013, s'ha creat un Consell amb més representació cívica que institucional i on s'ha augmentat el nombre d'indicadors que es valoren per obtenir el certificat, que s'ha passat de 41 a 52 punts puntuables. L'entrega del Segell Infoparticipa 2015 va tenir lloc a la Sala Moragues del Born Centre Cultural el dimecres 20 d'abril. Per recollir el certificat van assistir-hi l'alcalde de Gironella, David Font, i el regidor de Transparència, Entitats i Participació, Roger Ballús, qui es va mostrar molt satisfet pel reconeixement de la bona feina i va assegurar que es continuarà vetllant per fomentar la transparència i la participació ciutadana per tal d´acostar més l'Ajuntament a la ciutadania. L'acte va ser presidit per Victòria Camps, presidenta del Consell Certificador.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema