Els berguedans renoven el vot de poble en honor a Sant Marc pujant a Queralt

El santuari estrena un sistema de llantions electrònic i una làpida amb una estrofa del Virolai

28.04.2016 | 07:32
Els berguedans renoven el vot de poble en honor a Sant Marc pujant a Queralt
L´alcaldessa Montse Venturós, repartint xocolata

Com cada 25 d'abril, els berguedans han renovat aquest dilluns el vot de poble pujant Queralt en honor de Sant Marc. La celebració s'ha iniciat ben d'hora al matí, pels volts de 3/4 de 9, amb la pujada en comitiva presidida pel mossèn Ramon Barniol i el bisbe Xavier Novell, des de l'aparcament de Queralt. Abans d'iniciar la missa, s'ha inaugurat una làpida amb una estrofa del Virolai de la Mare de Déu de Queralt de Pere Tuyet. La làpida ha estat confeccionada per Josep Bertran.

Un cop finalitzada la missa, amb la presència de diversos mossens de la comarca, entre ells el rector de Berga, Marc Majà, s'ha inaugurat també el nou sistema de llantions electrònic que substitueix les espelmes de cera que hi havia fins ara, amb l'objectiu de proporcionar un sistema més net i segur. Aquest nou sistema ha estat planificat per Miquel Castaño i Magí Farrés, en l'execució electrònica hi ha treballat Jaume Serra i en la fusteria, Dani Canal. El mural que acompanya el nou llantionari és obra de David Centelles i els vitralls de Marià Fernàndez.

A continuació s'han repartit 250 litres de xocolata i 450 coques entre els assistents que s'han aplegat a la plaça del Santuari. Desenes de persones, sobretot escolars, han pujat fins a Queralt per aquesta celebració, tot i no ser dia festiu a Berga. Enguany, les encarregades de repartir la xocolata han estat les regidores Anna Alsina, Ermínia Altarriba i Maria Antònia Ortega i l'alcaldessa, Montserrat Venturós.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
Enllaços recomanats: Premis cinema