Que el diumenge de Corpus d'enguany es pugui escoltar i veure ballar els gegants de la Patum una versió arranjada pel músic Sergi Cuenca de la peça de Bruce Springsteen 'If I should fall behind' és un dels nombrosos actes que els membres d'aquesta comparsa patumaire han preparat per celebrar dues efemèrides destacades: els 150 anys de la parella dels gegants vells i els 125 de la dels gegants nous.

La notícia que s'interpretarà un ball de gegants utilitzant una versió d'una peça de la qual el Boss ha cedit els dret d'autor per a aquesta ocasió, ha generat un intens intercanvi d'opinions a les xarxes socials. Davant d'això, i un dia abans que se celebri la roda de premsa per presentar formalment els actes dels aniversaris, la colla ha emès un comunicat per exposar que es tracta d'un fet puntual. Afegeix que "tots els debats són sans, si s'aborden amb respecte. I el de l'evolució de la Patum és un debat apassionant. La festa no és igual ara que fa deu anys, i ja no diguem que cinquanta anys enrere. Molts dels canvis o fins i tot el naixement de les comparses s'han fet de forma espontània".

Demanen "tranquil·litat" perquè el ball amb la versió de la cançó esmentada només es farà un cop. "Per tant, més que en si és pertinent o no per qüestions culturals i musicals, hauríem de pensar què ens aporta o què ens deixa d'aportar" aquesta incoporació."El ball a partir de la cançó de Springsteen és la cirereta, el detall més mediàtic de tot un seguit d'actes que s'han preparat des de fa mesos, i amb molt esforç, per part d'una trentena de persones de diverses edats i influències, com és la comparsa dels gegants, coordinats amb les institucions i amb diverses entitats de Berga", han precisat en el comunicat.

Un d'aquests actes, esmenten, són les samarretes que "s'estan venent des de fa setmanes, vermelles i amb la maça del gegant nou, serviran no només per pagar les despeses de la celebració d'aquest aniversari concret, sinó també les que generarà la Patum extraordinària del setembre" amb motiu del Centenari de la Coronació. Hi han detallat que "això suposa ajudar l'equip de govern de la CUP amb els seus plantejaments d'austeritat, i que a la comparsa hi ha l'alcalde de l'equip de govern anterior [Juli Gendrau de CDC]. Tothom ho hauria de veure com una magnífica notícia".

En el comunicat, fonts dels geganters patumaires diuen que els comentaires "tan agressius a les xarxes" sobre la versió del Boss tenen a veure "amb la percepció que encara ara hi ha del funcionament de les comparses. Encara està estès el comentari d'això és una màfia i aquí decideixen sempre els mateixos". El portaveu ha defensat "com s'ha gestionat la proposta d'actes de l'aniversari, que inclou moltes més coses que la cançó, i de com funciona la comparsa dels gegants".