Els membres de l'Agrupació Teatral la Farsa han reprès els assajos de "La plaça del Diamant". Les primeres passes d'aquest muntatge van ser el disseny, l'adaptació del text i les primeres lectures. Les havien començat a fer amb Montserrat Minoves, però la seva prematura i inesperada mort el 10 d'abril de 2016 va deixar el projecte coix i La Farsa molt tocada.

Però el teatre de Berga ha de continuar i un bonic homenatge a la Montserrat serà estrenar "La plaça del Diamant" l'octubre d'enguany, l'espectacle que van somiar plegats des de l'inici.

L'obra de teatre "La plaça del Diamant" és l'adaptació de la novel.la de Mercè Rodoreda, publicada per primer cop el 1962 i traduïda a més de 30 idiomes. "La plaça del Diamant" explica la història de Natàlia, coneguda universalment com a Colometa, i amb una crònica fidel de la Barcelona de postguerra i molt especialment del barri de Gràcia.

El 2007, es va estrenar, al Teatre Nacional de Catalunya, l'adaptació teatral que en va fer Josep Maria Benet i Jornet. Sílvia Bel, Marc Martínez, Mercè Arànega i Carles Martínez en van ser alguns dels protagonistes.