"Ballar per primer i únic cop una peça arranjada de Bruce Springsteen -que n'ha cedit gratuïtament els drets per a l'ocasió- donarà una projecció única possiblement a escala mundial d'un fet local", com són els 150 anys dels gegants vells i els 125 dels nous de la Patum. Així ho va defensar Pere Gendrau, el portaveu d'aquesta colla que, ahir, va presentar davant dels mitjans l'ampli programa d'actes per celebrar l'efemèride.

Des que divendres passat van donar a conèixer la proposta esmentada, un cop va rebre el vistiplau unànime del patronat de la festa, aquest acte en concret de la celebració que serà la cirereta del pastís ha generat el debat sobre la seva idoneïtat. Ahir, el portaveu de la colla, que va parlar davant dels periodistes acompanyat per bona part dels integrants de la comparsa així com de l'alcaldessa i presidenta del patronat de la festa, Montse Venturós, va dir que aquesta activitat "és una manera molt destacada de donar projecció a l'aniversari" geganter.

El portaveu dels geganters va explicar que membres de la colla són amants de la música del Boss i que ja feia anys que pensaven que podrien ballar a plaça la peça If i should fall behind perquè té una estructura molt similar a la d'un ball de gegants i musicalment "lliga amb la festa". Gendrau va dir que es tracta d'un fet puntual amb el qual volen donar vistositat i relleu a una celebració d'aniversari perquè sigui recordada.

Pere Gendrau va dir que "estem molt contents perquè hi va haver unanimitat" en l'aprovació del patronat d'una proposta global que va qualificar de "ben pensada i ben plantejada". El geganter va destacar que "s'han seguit tots els protocols que calia perquè tots fos ben correcte". Gendrau és conscient que la introducció de novetats a la festa genera debat. Amb tot, va dir que "la gent hauria d'entendre que és una cosa puntual per fer un aniversari més especial, una manera que es parli de l'aniversari dels gegants a escala mundial perquè es difongui arreu del món". Per això va demanar a la ciutadania que "vegi l'esforç" que han esmerçat per fer realitat un idea i la feina que hi han posat per fer possible tots els actes de la celebració. "Estem molt satisfets que es pugui tirar endavant" aquest acte en concret així com la resta i esperen el moment amb "il·lusió".