La Fira de Maig d'enguany tindrà un aspecte completament renovat. La regidoria de Promoció Econòmica berguedana ha canviat la imatge de la mostra sectorial amb l'objectiu s'insuflar-li saba nova i dinamitzar un certamen que enguany tindrà 185 expositors, una xifra molt similar a la de l'any 2015, quan s'hi van inscriure 187 empreses. El regidor Francesc Ribera va matisar ahir, a Regió7, que en realitat havien estat 172, i que per això ell considera que hi ha hagut un augment de 13 expositors.

La renovació estètica i conceptual suposarà que el certamen d'enguany, que serà el 30 d'abril i l'1 de maig, no tindrà els estands clàssics, els estandarditzats on fins ara les empreses exposaven els productes amb un cost d'uns 300 euros cadascun. Salvador Vinyes ha dissenyat per encàrrec del consistori uns nous espais d'exposició fets amb palets, més oberts, que permetin la interacció entre els firaires i els visitants, segons ha explicat a Regió7. El cost serà el 80% més baix que el 2015; 60 euros, cada espai.

Si, fins ara, els expositors mostraven els productes amb uns estands fets amb plafons industrials prefabricats que una empresa s'encarregava d'instal·lar, aquest any, els espais d'exposició, que no deixen de ser una altra mena d'estands, seran confegits a la carta per a la Fira de Maig de Berga segons va explicar Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica, a la presentació del certamen, ahir.

Salvador Vinyes ha ideat una nova versió d'estands fets amb palets, que cedeix gratuïtament l'empresa serradora Boix. Un cop utilitzats a la fira, s'hauran de tornar. Amb els palets es crearan estructures que faran un màxim de 2,4 metres d'alçada (la part més alta) i 1,20 (la més baixa) per tal que siguin espais oberts. Es col·locaran formant una filera sota uns envelats al tram central del passeig de la Indústria i podrà acollir expositors a banda i banda de la filera de palets. Cada expositor tindrà un espai de 9 metres quadrats (el mateix que amb els estands anteriors però sense sostre) delimitat per parets fetes amb els palets.

Salvador Vinyes ha explicat que "a mi m'interessa que quan entris a la fira vegis el màxim de coses possible, i volia que la gent, els firaires i els visitants, visualment, es barregessin". Per això, ha creat aquestes estructures en què hi haurà un rètol amb els noms de cada expositor. A les parets de palets s'hi podran penjar o col·locar els materials de promoció que cada expositor vulgui. Salvador Vinyes ha explicat que a la fira també hi haurà banderoles amb imatges de "les coses que es poden fer a Berga", els seus atractius i recursos festius o patrimonials: la Patum, els bolets, els carlins, els museus. "La fira no és una cosa aïllada, i això és el que volia transmetre amb les banderoles", que d'aquesta manera volen esdevenir un tast de la ciutat a través de les imatges. Salvador Vinyes ha explicat que el disseny de la mostra "no és extravagant, sinó que està pensat perquè sigui una cosa que funcioni, i n'està satisfet. "És un disseny alternatiu fet amb palets que permet que els espais siguin molt diàfans i que si busques algú el trobis".

Per la seva banda, Francesc Ribera va exposar que amb els palets es reivindica el pes que té el sector forestal del Berguedà en el conjunt de Catalunya.