Berga proposa una Fira de Maig renovada

La mostra multisectorial més important del Berguedà suma 185 expositors i presenta un munt d´activitats. Consulta tot el programa

01.05.2016 | 13:36
Visitants, davant d´un estand de cotxes, l´any passat.

TAST DE CERVESES I HORT URBÀ

  • Per bé que la Fira de Maig de Berga és una mostra comercial dedicada a empreses i comerços, i amb presència de les entitats, en la d´enguany no hi faltaran tampoc activitats de tot tipus. Entre les novetats es farà una demostració pràctica de com funciona un hort urbà, davant de l´Agropecuària Fígols, diumenge a les 12 del migdia. També es reservarà un espai perquè les entitats puguin mantenir la seva presència i promocionin algunes de les activitats que tenen previstes per a aquest 2016. Aquest és, per exemple, un any important per a la Comissió del Centenari de la Coronació de Queralt, immersa en la preparació d´actes per a l´aniversari queraltí, i per a la comparsa dels gegants de la Patum, que aquest any fan 150 i 125 anys. En la nova reorganització d´espais, també es dedicarà un sector de fira a les cerveses artesanes de la comarca i serà possible fer-hi tastos. En aquesta edició, el lateral del passeig no s´ocuparà. Això sí, s´hi prohibirà el trànsit i l´aparcament, com es fa cada any. El mercat setmanal dels dissabtes al Vall, a més a més, es traslladarà de la zona habitual i s´ubicarà al capdavall del passeig de la Indústria, a continuació de la fira. D´altra banda, les exhibicions dels gimnasos es mantindran a la plaça Viladomat. Per bé que es redirigiran els altaveus a l´escenari per evitar un efecte ressò de la música i que aquesta molesti el menys possible empreses i entitats situades a la zona de després de les fonts del Vall. Finalment, i com l´any passat, l´organització entregarà targetes d´aparcament a cadascun dels expositors, que disposaran d´espai per deixar els seus vehicles. I així mateix es disposarà de Wi-Fi, només per a les empreses que hi exposin i amb una contrasenya específica. Algunes activitats com la 26a Trobada de Cotxes d´Època, diumenge a partir de les 12 fins a dos quarts de 3, i el 38è Concurs Infantil Escolar de Colles Sardanistes, a les 6 de la tarda, es faran a la plaça de Sant Pere.

L´Ajuntament de Berga i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà organitzen aquest cap de setmana una edició de la Fira de Maig que amplia «l´oferta» i fa una aposta decidida «per una nova composició estètica» de la mostra, segons relata Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Berga. Amb 185 expositors, l´edició d´enguany té una participació d´empreses i entitats similar a les d´anys anteriors.

Dins del termini d'inscripció s´hi havien apuntat 169 expositors, però el consistori ha decidit permetre nous inscrits fora de termini. L´exposició, una de les mostres multisectorials més importants de la Catalunya Central, se celebra els dies 30 d´abril i 1 de maig. Segons Ribera, la Fira de Maig serà «una mostra d´autor que trencarà la monotonia» i presentarà «un disseny totalment renovat i diferent, que aposta per uns estands fets amb palets i de fusta, atès que la indústria forestal i de la fusta és un motor de l´economia berguedana». En aquest sentit, s´ha tingut la col·laboració del dissenyador Salvador Vinyes per fer realitat la conceptualització del nou model de mostra. I hi ha la voluntat que cada any la fira presenti un format estèticament diferent.

Una altra de les novetats d´aquesta cita ineludible de primavera és la nova distribució d´espais per fer-la més atractiva i pràctica a les persones visitants. Amb la voluntat de comunicar millor les diferents zones del recinte del passeig i aconseguir-ne una millor distribució. Així mateix, hi haurà espais dedicats a productes naturals, bellesa i salut, jardineria i cervesa artesana. A més a més dels tradicionals de serveis, entitats, automoció, artesania, alimentació i oci, també hi haurà la participació del comerç del passeig de la Indústria, que obrirà els seus comerços i instal·larà parades al carrer.

Paral·lelament, la Fira de Maig de Berga d´aquest 2016 acollirà un conjunt divers d´activitats complementàries d´àmbit cultural, esportiu i social, que es distribuiran al llarg del cap de setmana. Demà hi haurà les tradicionals activitats gimnàstiques a la plaça Viladomat i actuacions musicals amb la Banda i la Banda Jove de l´Escola Municipal de Música de Berga; que sota la direcció de Denis Rojo, interpretaran obres de compositors catalans, amb la participació d´instruments de cobla. I diumenge 1 s´oferiran exhibicions gimnàstiques i de dansa; actuacions musicals de l´Escola Municipal de Música de Berga, amb tots els grups de música moderna, combos i la big band; tallers gratuïts; l´actuació dels Castellers de Berga; la 26a Trobada de Cotxes d´Època i la 39a Trobada Escolar Infantil i Juvenil de colles sardanistes amb la Cobla Pirineu.

Programa d'actes de la Fira de Maig 2016

Dissabte
A les 10 h, obertura de la fira al passeig de la Indústria.
D´11 a 13.30 i de 16.30 a 19 h, a la plaça Viladomat, exhibicions gimnàstiques i dansa.
De 12 a 13 h, al passeig de la Indústria, actuació musical de Laura Luzeño.
De 17.30 a 19.30 h, al passeig de la Indústria, 21 (Casa Fígols), taller gratuït per a nens.
A les 18 h, al passeig de la Indústria, actuació musical en directe de Berguedana de Folklore Total.
A les 18 h, al pati de l´Escola Municipal de Música, concert A dues bandes.
A les 21 h, tancament de la fira.

Diumenge
A les 10 h, al passeig de la Indústria, obertura de la fira.
D´11 a 13.30 i de 16.30 a 19 h, a la plaça Viladomat, exhibicions gimnàstiques i dansa.
D´11 a 13 h, al passeig de la Indústria, actuació musical de l´EMMB, actuarn tots els grups de modern, combos de grans i petits i la big band.
D´11.30 a 13.30 h, al passeig de la Indústria, 21 (Casa Fígols), taller gratuït per a nens.
A les 12 h, al passeig de la Indústria, 28 (Agropecuària Fígols), taller gratuït d´hort urbà.
A les 12 h, al passeig de la Indústria, actuació dels Castellers de Berga.
De 12 a 14.30 h, a la plaça de Sant Pere, 26a Trobada de cotxes d´època de Berga.
A les 17 i a les 19 h, al Pavelló de Suècia, primeres jornades canines: nutrició, primers auxilis i conscienciació cívica (Cal Coloma).
A les 18 h, a la plaça Sant Pere, 39è Concurs infantil escolar de colles sardanistes amb la Cobla Pirineu.
A les 21 h, tancament de la fira.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit
Enllaços recomanats: Premis cinema