Un grup d'almenys 17 treballadors del Grup Palau reclamen cobrar els deutes que l'empresa ha contret amb ells per impagament de les seves nòmines. De mitjana, els en deuen cinc, segons ha declarat a Regió7 Miguel Espejo, secretari general del sindicat UGT del Bages i Berguedà, xifra que contrasta amb les dues que el portaveu empresarial, Ramon Palau, va admetre que tenien pendents.

El representant sindical ha explicat que la falta de pagament és una rèmora que ja fa temps que pateixen els treballadors del Grup Palau. "Hem tingut diferents inspeccions de treball i hem pactat acords de cara a anar pagant les nòmines i mai no es compleixen", ha indicat. És una problemàtica que fa anys que s'arrossega. "Mai no hi ha hagut un equilibri econòmic de cara als treballadors". Aquesta situació ha culminat en l'actual situació de concurs de creditors, ha indicat Espejo. Això es tradueix que l'empresa ha donat un permís als treballadors que teòricament hauria de ser retribuït però que a la pràctica no ho és.

A final del 2015, aquest grup de 17 treballadors va presentar una demanda d'extinció de contractes "per incompliments empresarials greus" a causa dels "retards acumulats en el pagament de les nòmines en els darrers dos anys amb un deute de més de tres mesos", segon han explicat els assessors legals del sindicat que representen aquests treballadors.

D'altra banda, el secretari general al Bages i Berguedà del sindicat UGT també ha rebutjat les acusacions de Ramon Palau que va dir que les baixes laborals perllongades d'alguns treballadors havien contribuït al tancament de l'empresa. "Això que diuen els Palau és absolutament fals. Els treballadors no en tenen cap culpa, ni de bon tros, del tancament de l'empresa". Miguel Espejo ha exposat que els treballadors que ells defensen -que han dit que són la majoria dels que quedaven a l'empresa-, "majoritàriament són persones de fora del país, han estat treballant sempre que l'empresa els ha convingut, quan hi havia una comanda de conills els trucaven i hi anaven i han fet tot el que se'ls ha demanat", i han afirmat que han treballat "en unes condicions molt delicades" i tanmateix "s'han quedat sense cobrar". Espejo ha explicat que hi ha treballadors que a causa dels retards i els impagaments de les seves nòmines han hagut de recórrer als serveis de negocis que presten diners amb uns interessos elevats "per poder pagar el lloguer". Miquel Espejo ha afirmat que "aquesta és la realitat de Palau". També ha assegurat que "si l'empresa tanca és per una mala gestió de l'empresari". En relació amb el presumpte desfalc del que hauria estat víctima el Grup Palau i que hauria conduït al tancament de l'empresa, Espejo ha dit que "aquest és un tema que s'escapa de les relacions purament laborals".