El nou disseny dels estands del certamen berguedà ha estat aprovat per la majoria dels expositors. D'acord amb la quinzena d'opinions copsada ahir per aquest diari, els partidaris dels espais dissenyats amb palets que seran reutilitzats superen còmodament els detractors. De les persones entrevistades, la gran majoria coincideix a dir que el primer contacte no va ser bo i que visualment els costava imaginar-se com farien el muntatge del seu estand, però que després, un cop començada la feina i la decoració amb els cartells, fotos i altres materials, s'hi han trobat molt bé. Tot i això, els espais dissenyats per Salvador Vinyes també tenen detractors, i els pocs que s'han mostrat contraris al canvi han trobat en el sistema de palets totes les mancances possibles. També hi ha una petita part dels usuaris que encara no s'ha format una opinió sobre l'estand reciclable o que ha manifestat que s'adaptaria a qualsevol tipus de recinte que l'organització proposés.

La Fira de Maig de Berga va obrir portes ahir amb aquesta nova fesomia que li suposa el renovat disseny dels estands i amb dos dies d'activitats al davant. Tot i que el dia es va llevar gris, des de primera hora els visitants més matiners es van acostar a veure les novetats que presenten les empreses i entitats que són a la fira. Fins a un total de 185 expositors han portat productes i serveis al recinte firal, segons l'organització del certamen.

Els estands, distribuïts en dues veles, una situada al passeig de la Indústria i l'altra a la plaça Viladomat, estan muntats sobre el quitrà, sense tarima, amb els palets de fusta que ha cedit Serradora Boix i es donen l'esquena a l'interior de les veles. Les parets laterals de cada estand són esglaonades i això fa que siguin espais molt oberts, que queden encarats a la zona per on circula el públic i els permet una molt bona interacció amb els visitants.

Després que la pluja fes acte de presència a primera hora de la tarda, el concert de les dues bandes de l'Escola Municipal de Música que hi havia previst al passeig de la Indústria es va traslladar a un recinte cobert i va acabar celebrant-se a l'església de Sant Francesc. Però el xàfec no va espantar els visitants de la Fira de Maig i les riuades de passejants es van repetir durant tota la tarda.

Un dels punts amb més afluència de públic durant tot el dia va ser el tradicional escenari situat a la plaça Viladomat, que acollia les exhibicions esportives i de dansa i que els amics i familiars dels artistes seguien amb molta atenció. També la zona on s'exposen els vehicles nous és un altre dels trams del recinte firal on s'acumulen curiosos i algun comprador. Ahir al matí, la part final del Vall era l'espai on es van reubicar les parades de roba i fruita i verdura dels marxants del mercat setmanal, i això va provocar també que la riuada de visitants anés ben bé d'un cap a l'altre del passeig i afavorís l'a- fluència a la zona de l'artesania alimentària, on els diversos productors ofereixen el tastet dels seus productes.