"Sembla que hem trobat la nostra casa", va dir des de l'escenari la presidenta dels Castellers de Berga, Núria Rigola, i la gentada que dissabte a les vuit del vespre omplia de gom a gom la platea del cine Catalunya del carrer Major de Berga va aplaudir-la. Alguns van llançar crits d'alegria.

L'acte d'inauguració del nou local de la colla castellera va començar amb el seny, la formalitat i els discursos de rigor, i va acabar de forma festiva, amb l'alçament d'un pilar amb acompanyament de gralles i un pica-pica de germanor.

El primer que va parlar va ser l'historiador berguedà Albert Cols, que va fer un recorregut breu i concís pel passat cinematogràfic de la sala. Cols, a més, va lloar la tasca de recuperació d'un espai fins ara en desús que duen a terme els castellers, ja que, d'aquesta manera, el cinema torna a ser "un espai de trobada, un punt de socialització".

Després de la intervenció de Cols, va arribar el torn dels polítics. En representació de l'Ajuntament de Berga, la regidora Mònica Garcia va afirmar que les entitats són "la base del nostre poble" i va lamentar que el consistori "no hagi pogut ajudar sempre els castellers" quan ho han necessitat. Per la seva part, el president del Consell Comarcal del Berguedà, David Font, va fer un paral·lelisme entre la feina que fa la colla i els valors dels Cors de Clavé.

Acabats els parlaments institucionals, Margarita Puigbó va entregar a la presidenta i al cap de colla dels castellers, Joan Farguell, una placa en nom de l'Associació de Comerciants del carrer Major que reconeix la colla com a "soci d'honor" pel seu afany de revitalització del barri antic, on és ubicat el cine Catalunya.

Com a símbol de la reobertura del cinema, la màquina de crispetes del vestíbul va funcionar durant tot el vespre.

Els Castellers de Berga han convertit el cine Catalunya, tancat des del maig del 2013, en el seu local d'assaig des de principi de temporada.