El nou director-coordinador de Ràdio Berga serà el regidor Francesc Ribera (CUP) que s´ocupa dels mitjans de comunicació, segons ha admès a Regió7. Si bé ha matisat que la direcció estratègica de la ràdio correspon al consell d'administració -òrgan al que Ribera creu que cal canviar el nom perquè es digui consell de direcció- del consell de mitjans integrat per l'alcaldessa, el regidor esmentat, un representant de cada grup i un periodista, sobre el terreny el coordinador serà el mateix Ribera. Aquest fet ha estat criticat pels grups del PSC i ERC.

La portaveu republicana Ermínia Altarriba ha dit que «és com si el conseller de Cultura fos el director de Catalunya Ràdio». La portaveu del PSC Rosalia Monroy ha dit que «no ho veiem bé».

L´equip de govern de Berga té previst treure a concurs la gestió dels continguts de l´emissora municipal oferint a les empreses que s´hi interessin 10.000 euros l´any més el diners que obtinguin per la venda de la publicitat. A hores d´ara, el plec de clàusules tècniques i administratives estan en estudi per part del secretari municipal. Un cop hi hagi donat el vist i plau, es convocarà el concurs i es farà la concessió de la gestió dels continguts dins d'aquest 2016. El regidor Francesc Ribera ha dit que en dos mesos, a l´estiu, hauria d´estar fet. Si les seves previsions es compleixen es resoldria l´atzucac de la concessió d'aquest servei municipal que estava pendent des del novembre del 2012.

En declaracions a Regió7, el regidor Francesc Ribera ha recordat que el consistori ha de fer una gestió directa de l'emissora municipal atès que la llei no permet «externalitzar el servei». Amb tot, l'Ajuntament de Berga no té capacitat per fer els continguts de l'emissora. És per això que es traurà a concurs la gestió dels continguts i la direcció es portarà des de l'Ajuntament perquè «no hi ha una altra manera de fer-ho» ha assegurat Ribera.

Les empreses que hi optin hauran d'assegurar un determinat nombre d'hores de programació pròpia de continguts periodístics com els informatius de dilluns a diumenge o la retransmissió en directe d'esdeveniments com la Patum, la Fira de Maig o dels plens municipals així com prestar assistència tècnica perquè les entitats puguin fer-se els seus programes per difondre les activitats a través de la programació de la ràdio municipal segons ha detallat Ribera.

El regidor ha explicat que l'objectiu primer del govern és que «no es perdi el servei de ràdio municipal». Ribera ha matisat que «no estem obligats a fer-ho però creiem que els mitjans són estratègics per la cohesió social, és bo per a la ciutat que hi hagi mitjans» tan els públics com els privat