Cercs acollirà el primer campus per a joves per aprendre a pilotar un dron. La proposta neix de la veïna de Sant Jordi de Cercs Meritxell Codina, directora de la consultora aeronàutica Eurania. «Els drons estan de moda i vaig pensar que podria ser original i profitós impulsar una formació dirigida a joves relacionada amb el sector de l´aviació no tripulada», explica. El curs intensiu està programat per a aquest estiu, del 4 al 8 de juliol a les instal·lacions de l´escola de Sant Jordi.

Codina va presentar el projecte a l´Ajuntament de Cercs «i de seguida els va semblar molt bé». Amb aquest campus, la seva impulsora creu que es presenta una oferta diferent per als joves durant una setmana d´estiu, tenint en compte que «la franja d´edat a la qual va dirigida en general no té gaires alternatives». El curs està destinat a adolescents d´entre 14 i 17 anys i els objectius són clars: «d´una manera pràctica i amena acostar els joves a l´àmbit de l´aviació no tripulada amb sessions teòriques i pràctiques combinades, fomentar vocacions científico-tècniques i adquirir coneixements amb instructors i pilots professionals». Durant cinc dies els joves aprendran els principis bàsics d´aviació per pilotar drons, se´ls donaran les eines per aprendre a fer-ne volar de manera segura i podran adquirir habilitats per identificar llocs i entorns segurs per fer-ne volar.

Per a Codina, «més enllà de ser una oferta atractiva i d´un tema que està molt de moda i que crida l´atenció dels joves, també busca incentivar els adolescents en la vocació científica i que ho vegin com una oportunitat professional en un futur proper, ja sigui en el camp de la robòtica o l´aviació no tripulada».

Treballar a casa

La impulsora de la iniciativa assegura que hauria pogut proposar aquest campus a qualsevol altre localitat del Berguedà o a comarques veïnes, però ha vist que l´activitat era «l´oportunitat» per aportar els seus coneixements en el sector de l´aeronàutica al seu poble. «Sóc conscient que pràcticament mai podré treballar en l´aviació ni a Sant Jordi ni al Berguedà, i em fa il·lusió poder oferir aquesta activitat», ha assegurat Codina. A més, s´ha mostrat agraïda als responsables municipals que s´hagin mostrat predisposats a programar l´activitat al poble i a facilitar que es facin a les instal·lacions municipals.

Inscripcions obertes

De moment han fet poca difusió de l´activitat però Codina assegura que ja hi ha hagut gent interessada que ha demanat informació. «Perquè el curs es pugui fer amb unes mínimes garanties necessitem al voltant d´una quinzena de persones», ha explicat. El preu és de 165 euros i inclou les sessions amb instructors professionals, l´assegurança i també un minidron que els alumnes utilitzaran durant el curs i llavors es podran quedar. Les inscripcions es poden fer a través del correu campus@euraniaservices.com o al 655 127 445.