Cercs acull el primer campus d'estiu per a joves per aprendre a pilotar un dron

Meritxell Codina proposa l'activitat per acostar el món de l´aviació no tripulada als adolescents

07.05.2016 | 07:41
Meritxell Codina, impulsora de la iniciativa
Meritxell Codina, impulsora de la iniciativa

Cercs acollirà el primer campus per a joves per aprendre a pilotar un dron. La proposta neix de la veïna de Sant Jordi de Cercs Meritxell Codina, directora de la consultora aeronàutica Eurania. «Els drons estan de moda i vaig pensar que podria ser original i profitós impulsar una formació dirigida a joves relacionada amb el sector de l´aviació no tripulada», explica. El curs intensiu està programat per a aquest estiu, del 4 al 8 de juliol a les instal·lacions de l´escola de Sant Jordi.

Codina va presentar el projecte a l´Ajuntament de Cercs «i de seguida els va semblar molt bé». Amb aquest campus, la seva impulsora creu que es presenta una oferta diferent per als joves durant una setmana d´estiu, tenint en compte que «la franja d´edat a la qual va dirigida en general no té gaires alternatives». El curs està destinat a adolescents d´entre 14 i 17 anys i els objectius són clars: «d´una manera pràctica i amena acostar els joves a l´àmbit de l´aviació no tripulada amb sessions teòriques i pràctiques combinades, fomentar vocacions científico-tècniques i adquirir coneixements amb instructors i pilots professionals». Durant cinc dies els joves aprendran els principis bàsics d´aviació per pilotar drons, se´ls donaran les eines per aprendre a fer-ne volar de manera segura i podran adquirir habilitats per identificar llocs i entorns segurs per fer-ne volar.

Per a Codina, «més enllà de ser una oferta atractiva i d´un tema que està molt de moda i que crida l´atenció dels joves, també busca incentivar els adolescents en la vocació científica i que ho vegin com una oportunitat professional en un futur proper, ja sigui en el camp de la robòtica o l´aviació no tripulada».


Treballar a casa

La impulsora de la iniciativa assegura que hauria pogut proposar aquest campus a qualsevol altre localitat del Berguedà o a comarques veïnes, però ha vist que l´activitat era «l´oportunitat» per aportar els seus coneixements en el sector de l´aeronàutica al seu poble. «Sóc conscient que pràcticament mai podré treballar en l´aviació ni a Sant Jordi ni al Berguedà, i em fa il·lusió poder oferir aquesta activitat», ha assegurat Codina. A més, s´ha mostrat agraïda als responsables municipals que s´hagin mostrat predisposats a programar l´activitat al poble i a facilitar que es facin a les instal·lacions municipals.


Inscripcions obertes

De moment han fet poca difusió de l´activitat però Codina assegura que ja hi ha hagut gent interessada que ha demanat informació. «Perquè el curs es pugui fer amb unes mínimes garanties necessitem al voltant d´una quinzena de persones», ha explicat. El preu és de 165 euros i inclou les sessions amb instructors professionals, l´assegurança i també un minidron que els alumnes utilitzaran durant el curs i llavors es podran quedar. Les inscripcions es poden fer a través del correu campus@euraniaservices.com o al 655 127 445.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Berguedà

Presentació de l'activitat
La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

La Torre de l´Amo de Viladomiu Nou pren vida per Tots Sants amb un circuït terrorífic

El renovat Grup de Joves de Gironella impulsa l'activitat a l'equipament patrimonial per a tots...

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Crema l´interior d´una casa a Cal Bassacs

Els bombers han extingit l'incendi produït aquest matí a la planta baixa sense cap ferit

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Guies de natura salvatge de tot el món es formen en rastreig i rescats al Berguedà

Una trentena de professionals comparteixen experiències per ampliar els seus coneixements

Guardiola de Berguedà acull el congrés de guies de natura salvatge d´arreu

Entre els instructors de la jornada hi ha reconeguts aventurers

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Una trentena de famílies amb infants reben targetes per comprar aliments

Creu Roja Berguedà promou el programa que atorga als beneficiaris la capacitat de decidir

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Guies de natura salvatge d´arreu del món comparteixen coneixements a Guardiola

Una trentena de professionals participen a tallers de rastreig d'animals, supervivència o primers...

Enllaços recomanats: Premis cinema