L'Oficina Jove del Berguedà i les regidories de Joventut de diversos municipis de la comarca han presentat el servei d'autocars que connectarà diverses localitats amb Berga durant els dies de la Patum. L'objectiu d'aquest programa és evitar els desplaçament en vehicles particulars i intentar reduir així els riscos a la carretera.

El servei estarà en funcionament el dijous 26 i el dissabte 28 de maig i els interessats ja poden dirigir-se a l'ajuntament del seu municipi i recollir el tiquet, que té un cost de 2 euros per dia i inclou els viatges d'anada i tornada. Els bitllets es poden comprar fins el dia 23.

Els horaris es poden consultar a la web del Consell Comarcal del Berguedà, de l'Ajuntament de Berga i a la web oficial de la Patum. Tot i així, els impulsors de la iniciativa han indicat que els viatges d'anada seran aproximadament a les 8 del vespre i els de tornada sortiran a les 5 de la matinada des de la plaça Gernika de Berga.

Els responsables també han matisat que en el cas dels menors d'edat, en el moment de comprar el tiquet hauran de presentar una autorització paterna.

Els municipis participants en aquesta iniciativa són Puig-reig, Casserres, Gironella, Olvan, Montmajor, Vilada, Borredà, Cercs, Guardiola de Berguedà, Vallcebre, Saldes, Gósol, Bagà, la Pobla de Lillet.