L'associació Aigües Netes d'Avià (ANA), creada fa dos anys per "plantar cara a l'administració pública i exigir la represa de les obres de construcció de la depuradora", ha iniciat una nova campanya. Es tracta d'una recollida de signatures que ha començat aquest cap de setmana. De moment, n'han recollit més de 300. Un cop tanquin la recollida, l'objectiu és lliurar-les al Síndic de Greuges perquè actuï.

En aquest dos anys, ANA "ha participat activament en els processos participatius Barcelona 2, convocats per l'ACA per ajudar a diagnosticar el pla de gestió de les conques internes catalanes i més concretament la del Llobregat, a la qual afecten els abocaments lliures de les aigües residuals del poble d'Avià a l'anomenada riera de Coforb". L'entitat ambientalista "ha posat sobre la taula dels tècnics de l'ACA la necessitat de prioritzar la represa del projecte de depuradora d'Avià". Les respotes han estat "del tot ambigües respecte a l'ordre de prelació dels diversos projectes que l'ACA va acumulant sobre la taula any rere any".

Davant aquesta situació "desesperada i d'indefensió", ANA ha decidit adreçar-se al síndic i també "als responsables del compliment de les directives europees en matèria de sanejament d'aigües residuals i de protecció del medi ambient". I reprendran accions de sensibilització ciutadana "per seguir denunciant una situació que ja fa massa pudor i que està acabant la paciència de la gent que vol un planeta sostenible i que lluita cada dia per un país millor"