Josep Ribera i Sílvia Romera, els dos extreballadors que els responsables del Grup Palau d'Avià acusen -juntament amb l'empresa Cortés y Asociados- d'haver-se apropiat 2 milions d'euros, fet que hauria estat el detonant del tancament de la firma, han negat els fets que els atribueixen.

Tal com ja ha informat Regió7, que va avançar el tancament de la firma, els seus responsables diuen que s'han vist obligats a abaixar portes pel forat de 2 milions d'euros que diuen que és fruit d'un presumpte desfalc que atribueixen a l'exgerent, l'exsecretària i l'empresa auditora esmentada. Ramon Palau va informar que havien presentat una querella criminal contra tots tres acusant-los de presumptes pràctiques comptables il·lícites i falsificació de documents públics. Ara, els dos extreballadors acusats per Palau es defensen.

En declaracions a aquest diari, Josep Ribera ha assegurat que les acusacions dels responsables del Grup Palau d'apropiar-se diners "són totalment falses". Assegura que "el que volen es crear una cortina de fum que serveixi d'excusa per justificar una gestió molt deficient per part dels responsables de l'empresa que ha dut a la seva fallida".

L'exgerent de la firma assegura que els responsables de Palau "pretenen treure's de sobre la seva responsabilitat i passar-la als altres d'una manera calumniosa". En aquest sentit ha manifestat que actualment "hi ha diversos fronts judicials oberts que esperem que aclareixin la situació el més aviat possible".

L'antic gerent ha informat que "tinc l'acomiadament per resoldre i diverses denúncies per amenaces i obstrucció a la justícia contra membres de la família Palau".

Per la seva banda, l'exsecretària Sílvia Romera ha manifestat que "és fals que en la meva tasca de secretària hagi comès cap irregularitat". I ha afegit que "els administradors de l'empresa eren i són els seus propietaris, que, a més, són els que prenen les decisions, i no poden culpar els que estan sota les seves ordres". L'exsecretària ha manifestat que "mentre era a l'empresa vaig ser objecte constant d'assetjament, cosa que es va denunciar oportunament".

El tancament del grup avianès, dedicat a la cria, sacrifici, especejament i comercialització de conills, ha deixat sense feina 40 treballadors. L'empresa deu a la seva plantilla el pagament de dues nòmines. Els propers dies s'ha de nomenar un administrador concursal que gestioni el futur de la indústria, que ha presentat un concurs de creditors per les seves dificultats financeres.