Avià acull aquest dissabte la quarta edició del Simposi d´Història del Carlisme. El certamen, que aglutinarà un centenar d´estudiosos i aficionats a la temàtica carlina, s´iniciarà a les 10 del matí a l´Ateneu d´Avià i s´allargarà durant tot el dia.

El simposi l´organitza, com en les tres primeres edicions, el Centre d´Estudis d´Avià amb l´objectiu de treure a la llum recerques i investigacions sobre aquest període de la història. Després d´una benvinguda a càrrec de l´alcaldessa d´Avià, Patrocini Canal, s´iniciaran les ponències. Al llarg de la jornada intervindran Fernando Javier Padilla Angulo, que parlarà d´El carlismo en Ultramar; Antoni Sán-chez, que parlarà de Contrarevolució i Revolució. Reflexions entorn a la Guerra Civil dels Set anys a Catalunya; i Roser Calpe, que exposarà el tema L´obra propagandística catòlico-carlina de Joan Martí, farmacèutic de Sant Vicenç dels Horts. Pel que fa a les ponències de temàtica berguedana, destaca la que presentarà l´historiador Albert Rumbo, titulada La Patum durant les guerres carlines, que tindrà lloc en el segon bloc, que s´iniciarà a les 12 del migdia.

Com ja és habitual, els participants a la jornada tindran l´oportunitat de debatre sobre els temes tractats i fer-hi les seves aportacions. A més, després del dinar col·lectiu, hi haurà un col·loqui entre tots els presents. També, seguint la tònica de les darreres edicions, els interessats podran adquirir un llibre amb totes les ponències del simposi.