L'equip de govern de la CUP de Berga ha reconsiderat la seva postura de no pagar el sopar dels administradors de la Patum com es fa cada any. Així s'ha palesant en el ple municipal d'aquest dijous.

La portaveu d'ERC Ermínia Altarriba ha informat a la regidora de Patum Mònica Garcia que si l'executiu mantenia la seva voluntat de no assumir aquesta despesa ja ho faria l'associació de veïns els Quatre Barris.

Mònica Garcia ha respost que ja han demanat pressupostos per pagar aquest sopar perquè han revisat la seva decisió inicial. Aquesta proposta la van fer saber dies enrera als representants de la resta de grups municipals en una trobada per parlar de temes relacionats amb la festa. A la reunió, segons s'ha sabut al ple, els representants dels grups de l'oposició van mostra-se contraris al determini de l'executiu que, finalment, ha optat per replantejar-s'ho i pagarà el sopar. Així ho ha assegurat la regidora de Patum a Regió7.

Els administradors de la Patum són quatre parelles que representen els antics quatre barris de la ciutat. Ells s'encarreguen de presidir les festes del Corpus. Antigament la pagaven però ja fa molts anys que la celebració la costeja el consistori. És costum que l'Ajuntament obsequï els administradors amb un sopar el divendres de Corpus al que també hi són convidats els 17 regidors i els seus acompanyants.

El 2015 aquest àpat va costar 1.400 euros, aproximadament a raó de 35 euros per cap. Es calcula que hi van assistir unes 40 persones.

En declaracions a aquest diari, al regidora Garcia ha assegurat que pagaran el tradicional sopar dels administradors malgrat que continuen pensant que ser administrador, en aquest cas, és un honor i que no caldria que l'Ajuntament hagués d'obsequiar-los convidant-los a sopar. Això sí, miraran que aquest any costi menys de 35 euros per cap.

Per la seva banda, Joan Ramon Bella, president de l'associació de veïns dels Quatre Barris i membre de l'executiva local d'ERC, ha explicat a aquest diari que si l'Ajuntament no paga el sopar ho farà l'entitat veïnal que presideix. Ha declarat que aquest sopar és un obsequi que fa la ciutat als administradors per la tasca que duen a terme tan de representació dels antics quatre barris que configuraven el nucli urbà de la ciuta antany i també per traslladar a les autoritats les problemàtiques dels ciutadans de Berga.