L´Associació Cultural de la Font del Balç arriba al desè aniversari, i ho celebrarà aquest dissabte, amb la primera edició del Festibalç de primavera, un esdeveniment amb propostes artístiques que tindran lloc durant tot el dia pel barri vell de Gironella; i a la nit, a la Font del Balç.

Les activitats s´iniciaran a les 11 del matí a la plaça de l´Ajuntament amb el taller de circ en família amb la companyia manresana La Crica. Seguidament, a l´hora del vermut, la plaça del Blat de Moro és l´espai escollit per a l´espectacle intimista i personal de flamenc amb Pere Martínez. La música es combinarà amb un aperitiu preparat per a l´ocasió. Les activitats continuaran a la tarda, també a la plaça de l´Ajuntament, amb un concert en acústic del duet Filferro (a la fotografia).

A la nit l´escenari serà la Font del Balç, l´hàbitat natural de l´Associació Cultural de la Font del Balç, on, a partir de 2/4 de 12, serà el torn de Lluís Coloma Trio, integrat per Lluís Coloma, Marc Ruiz i Manolo German, que interpretaran peces a ritme de blues i boogie-woogie. La cloenda anirà a càrrec de Fuyuki Shinohara, que punxarà música disco, soul i funk, entre d´altres estils. A més, durant tot el dia, i com a activitat complementària a la música, els carrers de Gironella també acolliran una performance poètica a càrrec d´Aldo Cardoso i Vicenç Zumajo. Els organitzadors volen agrair, amb aquesta iniciativa, el suport rebut pels socis durant aquesta dècada de vida.