Les tradicions són per seguir-les i Sant Jordi compleix aquest cap de setmana amb una de les seves tradicions més antigues. El nucli del municipi de Cercs s´endinsa de ple en la celebració de les Festes del Roseret, que tenen els seus orígens en la festa de la Santa Creu que ja se celebrava a Sant Salvador de la Vedella.

La festivitat s´ha adaptat amb el pas dels anys però l´acte més destacat s´ha mantingut pràcticament intacte i diumenge al migdia es repartiran, entre veïns i visitants, al voltant de 1.200 racions de cargols en la 49a edició de la cargolada popular.

El programa d´actes s'inicia aquesta nit amb una discoteca mòbil al pavelló de la localitat. Enguany, una de les principals novetats és que demà a la nit no hi haurà ball al pavelló. La comissió de festes ha apostat per centralitzar tots els actes a la plaça Primer Comte de Fígols on durant tot el dia hi tindrà lloc la tercera edició de la mostra gastronòmica Sà de Tastar. Des de la 1 del migdia i fins les 11 de la nit els visitants podran tastar diversos productes de les parades d´elaboradors artesans de formatges, embotits, cerveses, vins... que s´hi instal·laran. Aquesta activitat s´ha consolidat i ja forma part dels actes que s´han incorporat darrerament a la festa. En cas de pluja, les parades es traslladaran al pavelló d´esports. Pels volts de les 10 de la nit, es preveu que hi hagi l´elecció del Fadrí i la Fadrina 2016, també a la mateixa plaça.

Les propostes, però, s´hauran iniciat a les 10 del matí amb el tradicional concurs de dibuix i les activitats infantils. A la tarda, els protagonistes també seran els més menuts amb els inflables gratuïts i l´animació a càrrec de Divertimento. A continuació, tothom qui ho vulgui podrà participar a la màster class de Zumba. Tots aquests actes també tindran lloc a la plaça Primer Comte de Fígols.

Un dels actes més esperats tindrà lloc diumenge pels volts de la 1 del migdia amb el repartiment dels 300 quilos de cargols guisats amb 25 quilos de xoriço, 100 de carn de conill, porc i vedella, ceba, espècies i una picada, tot seguint la recepta original. carn i verdures. Com l´any passat, els tiquets costaran dos euros. Abans, però, i per fer gana se celebrarà la tradicional cursa de cargols i l´Esbart Roser oferirà la seva actuació. Les sardanes amb la Cobla Pirineu amenitzaran l´àpat popular.