L´Ajuntament de Berga i l´Agència de Desenvolupament del Berguedà organitzen aquest cap de setmana una edició de la Fira de Maig que amplia «l´oferta» i fa una aposta decidida «per una nova composició estètica» de la mostra, segons relata Francesc Ribera, regidor de Promoció Econòmica de l´Ajuntament de Berga. Amb 185 expositors, l´edició d´enguany té una participació d´empreses i entitats similar a les d´anys anteriors.

Dins del termini d'inscripció s´hi havien apuntat 169 expositors, però el consistori ha decidit permetre nous inscrits fora de termini. L´exposició, una de les mostres multisectorials més importants de la Catalunya Central, se celebra els dies 30 d´abril i 1 de maig. Segons Ribera, la Fira de Maig serà «una mostra d´autor que trencarà la monotonia» i presentarà «un disseny totalment renovat i diferent, que aposta per uns estands fets amb palets i de fusta, atès que la indústria forestal i de la fusta és un motor de l´economia berguedana». En aquest sentit, s´ha tingut la col·laboració del dissenyador Salvador Vinyes per fer realitat la conceptualització del nou model de mostra. I hi ha la voluntat que cada any la fira presenti un format estèticament diferent.

Una altra de les novetats d´aquesta cita ineludible de primavera és la nova distribució d´espais per fer-la més atractiva i pràctica a les persones visitants. Amb la voluntat de comunicar millor les diferents zones del recinte del passeig i aconseguir-ne una millor distribució. Així mateix, hi haurà espais dedicats a productes naturals, bellesa i salut, jardineria i cervesa artesana. A més a més dels tradicionals de serveis, entitats, automoció, artesania, alimentació i oci, també hi haurà la participació del comerç del passeig de la Indústria, que obrirà els seus comerços i instal·larà parades al carrer.

Paral·lelament, la Fira de Maig de Berga d´aquest 2016 acollirà un conjunt divers d´activitats complementàries d´àmbit cultural, esportiu i social, que es distribuiran al llarg del cap de setmana. Demà hi haurà les tradicionals activitats gimnàstiques a la plaça Viladomat i actuacions musicals amb la Banda i la Banda Jove de l´Escola Municipal de Música de Berga; que sota la direcció de Denis Rojo, interpretaran obres de compositors catalans, amb la participació d´instruments de cobla. I diumenge 1 s´oferiran exhibicions gimnàstiques i de dansa; actuacions musicals de l´Escola Municipal de Música de Berga, amb tots els grups de música moderna, combos i la big band; tallers gratuïts; l´actuació dels Castellers de Berga; la 26a Trobada de Cotxes d´Època i la 39a Trobada Escolar Infantil i Juvenil de colles sardanistes amb la Cobla Pirineu.

Programa d'actes de la Fira de Maig 2016

Dissabte

A les 10 h, obertura de la fira al passeig de la Indústria.

D´11 a 13.30 i de 16.30 a 19 h, a la plaça Viladomat, exhibicions gimnàstiques i dansa.

De 12 a 13 h, al passeig de la Indústria, actuació musical de Laura Luzeño.

De 17.30 a 19.30 h, al passeig de la Indústria, 21 (Casa Fígols), taller gratuït per a nens.

A les 18 h, al passeig de la Indústria, actuació musical en directe de Berguedana de Folklore Total.

A les 18 h, al pati de l´Escola Municipal de Música, concert A dues bandes.

A les 21 h, tancament de la fira.

Diumenge

A les 10 h, al passeig de la Indústria, obertura de la fira.

D´11 a 13.30 i de 16.30 a 19 h, a la plaça Viladomat, exhibicions gimnàstiques i dansa.

D´11 a 13 h, al passeig de la Indústria, actuació musical de l´EMMB, actuarn tots els grups de modern, combos de grans i petits i la big band.

D´11.30 a 13.30 h, al passeig de la Indústria, 21 (Casa Fígols), taller gratuït per a nens.

A les 12 h, al passeig de la Indústria, 28 (Agropecuària Fígols), taller gratuït d´hort urbà.

A les 12 h, al passeig de la Indústria, actuació dels Castellers de Berga.

De 12 a 14.30 h, a la plaça de Sant Pere, 26a Trobada de cotxes d´època de Berga.

A les 17 i a les 19 h, al Pavelló de Suècia, primeres jornades canines: nutrició, primers auxilis i conscienciació cívica (Cal Coloma).

A les 18 h, a la plaça Sant Pere, 39è Concurs infantil escolar de colles sardanistes amb la Cobla Pirineu.

A les 21 h, tancament de la fira.