Per primera vegada, l'Ajuntament de Berga ja no regala el programa de la festa en forma de llibret editat amb paper de qualitat i en color, fotografies i textos redactat especialment per a l'ocasió. Ahir, es va posar a la venda a l'Oficina de Turisme de Berga al preu de 3 euros.

Aquest programa, com el cartell, s'ha convertit en un objecte de col·leccionista. Fins ara se'n feia un tiratge d'11.000 exemplars, dels quals 8.000 eren per fer-los arribar gratuïtament als ciutadans i la resta els repartia el consistori. Aquesta publicació tenia un cost de 19.000 euros, xifra que inclou la impressió, el disseny, les fotografies, els sobres i el repartiment a totes les llars dels berguedans. En-guany el cost es calcula que serà de 9.000 euros.

El consistori ha considerat que aquesta despesa era prescindible. Per això s'ha decidit que qui vulgui aquest programa (els textos de qual enguany ha redactat Ramon Felipó) el pagui a un preu popular. I se n'ha reduït el tiratge fins als 3.000 exemplars. Aquest programa també es pot descarregar en format digital a través del web del consistori i del patronat de la patum.

En comptes del llibret, el consistori enviarà als berguedans un programa d'un format més reduït pensat per poder-lo dur a la butxaca. Fonts municipals han explicat que "el fullet que es repartirà enguany és un desplegable a doble cara que queda en un format quadrat un cop plegat, i en el qual consta tota la informació" de caire pràctic de la festa. Se n'han editat 11.000 exemplars.