La Berga-Rasos-Berga continua adaptant-se a les necessitats del moment. La reconeguda marxa, que tindrà lloc el diumenge 15 de maig i que arribarà a la divuitena edició, presenta enguany, per primer cop, una cursa més curta amb l’objectiu de cobrir la demanda que s’ha generat entre els corredors. El president del Club Esquí Berguedà, Miquel Batriu, entitat que organitza l’activitat, espera que la proposta tingui bona acollida entre les persones que no s’atreveixen a fer el recorregut sencer, però que sí que tenen prou nivell en el terreny de les curses de muntanya per afrontar aquest recorregut alternatiu.

Des de fa quatre anys, la marxa (que tradicionalment només es feia caminant) també ofereix la modalitat de cursa. «Enguany hem pensat en oferir una alternativa de menys distància també en format de cursa», ha explicat Batriu. Així doncs, a banda del recorregut tradicional que arriba fins als Rasos de Peguera, de 26 quilòmetres i amb 3.600 metres de desnivell acumulat (que es pot fer en modalitat cursa i en modalitat marxa) s’hi ha afegit un recorregut més curt, de 12 quilòmetres i 1.600 metres de desnivell acumulat, que es podrà fer només en modalitat cursa. En aquest cas, els corredors arribaran fins a Queralt. Segons Batriu, «hem volgut donar-hi protagonisme tenint en compte que enguany se celebra el centenari de la coronació».

Els responsables de l’organització han volgut deixar clar, però, que «la cursa, tot i ser més curta és igualment una prova que transcorre per la muntanya i també és dura». De totes maneres, Batriu creu que «és més apta per als que potser no es veuen capacitats, per la dificultat que comporta, a realitzar tot el recorregut».

Mantenir la participació

El Club Esquí Berguedà espera que es mantingui la participació que s’ha assolit els darrers anys. Es calcula que a la cursa i a la marxa llarga s’hi inscriguin al voltant de les 300 persones. «Solem tenir entre 300 i 400, depèn de l’any, però fins a darrera hora no ho sabrem», detalla. A banda, enguany s’hi afegeix la nova modalitat de cursa curta, que s’ha limitat per a 125 persones.

La normativa i tots els detalls per participar-hi es poden consultar al web www.clubesquibergueda.cat

Nova secció familiar

El Club Esquí Berguedà està treballant per crear una nova secció dins de l’entitat. Després de la consolidació d’algunes de les seccions que han nascut sota el paraigua del club, com és el cas de la secció de cúrling o el grup d’espeleologia, el seu president, Miquel Batriu, ha avançat que s’està treballant a posar en marxa un grup familiar, «que busca la participació dels pares amb els nens».

Batriu recorda que el Club Esquí Berguedà es caracteritza per ser «el club blanc que obre la porta a tots els esports», però en els darrers mesos ha sorgit la inquietud d’alguns dels socis de buscar un espai per fer activitats conjuntes amb pares i fills en l’àmbit esportiu. No plantejat com un esplai on els pares deixen els nens, sinó que busqui la complicitat entre ells». Tot i que assegura que encara no hi ha activitats previstes, «s’ha començat a parlar de poder programar propostes relacionades amb cadascuna de les seccions que tenim adaptades a famílies». Els interessats a implicar-s’hi i rebre informació poden acostar-se aquest cap de setmana a l’estand que el club tindrà a la Fira de Maig.