El grup de música gironellenc Rupits s'ha classificat per a les semifinals del Sona9. Ahir a la nit la formació va actuar a l'antiga Fàbrica Damm de Barcelona amb Retirada! i Lafebre. Els gironellencs van obtenir el suport del públic i van classificar-se gràcies als vots que van rebre dels assistents a la sala, on hi havia una àmplia representació del Berguedà i especialment, de Gironella.

Aquesta nit tindrà lloc una segona ronda d'on en sortirà un altre grup semifinalista, i que s'afegiran a Iuh, Paper de Plàstic i Rupits. Els cinc restants seran escollits pel jurat.

El grup musical gironellenc ha estat un dels dotze classificats d'aquesta setzena edició del Concurs de Maquetes Sona9. Ahir van tenir l'oportunitat de fer una posada en escena a l'Antiga Fàbrica Estrella Damm de Barcelona. En aquesta fase final de la competició de maquetes, els berguedans van tocar durant 20 minuts per seduir amb les seves notes al públic i al jurat. Ho van aconseguir i van obtenir 125 vots. Ara tindran l'oportunitat de tocar alMercat de Música Viva, al BAM de Barcelona i a l'Acústica de FIgueres i lluitar per arribar a la gran final.

El grup gironellenc el formen cinc integrants. Els germans Espel, Marc i Jaume, Marc Coromines, Oscar Pardo i Francesc Rodríguez. Tots ells tenen una trajectòria reconeguda en grups musicals de la zona i es van ajuntar l'any 2014 per formar el grup Rupits, que a hores d'ara viu el seu millor moment artístic.